Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene roșu. Puțini știu acest lucru

  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene roșu. Puțini știu acest lucru

Vara, pepenele roșu este alimentul ideal. În afara faptului că te hidratează, conţine vitamine şi minerale de care corpul are nevoie, având numeroase beneficii pentru sănătate. Iata câteva dintre acestea!

Beneficiile consumului de pepene verde

  • Elimină toxinele şi previne formarea calculilor

Pepenele roșu conține mult potasiu, util în menținerea funcției renale. În plus, este de ajutor în reducerea concentrației de acid uric în sânge și scade riscul apariției calculilor renali. De asemenea, este un bun diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor.

  • Combate efectele negative ale caniculei

Pepenele roșu este eficient în reducerea temperaturii corpului. Datorită cantității mari de apă conținută (în jur de 90%), stimulează și transpirația, prin care corpul elimină toxinele și se răcorește.

  • Calmează durerile musculare

Consumat înaintea unui antrenament fizic sau în perioadele mai solicitante, sucul de pepene roșu poate contribui la reducerea ritmului cardiac și împiedică dezvoltarea crampelor musculare.

  • Scade tensiunea arterială

Grație conținutului de potasiu și magneziu, consumul de pepene roșu este benefic pentru hipertensivi. Potasiul este considerat un vasodilatator eficient, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea din vasele și artere, stimulând astfel fluxul sangvin.

  • Sprijină sațietatea și digestia

Datorită conținutului ridicat de fibre, pepenele sprijină sănătatea digestivă și poate contribui la senzația de sațietate. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal și susțin metabolismul sănătos.

Crește nivelul zahărului din sânge

Pepenele verde are, de asemenea, un indice glicemic ridicat. Trebuie să fim atenți la conținutul de zahăr din pepene, mai ales persoanele care suferă de diabet zaharat. Consumul ridicat de pepene poate crește nivelul glicemiei și afectează controlul glucozei în sânge.

Persoanele cu diabet pot combina pepenele roșu cu alimente bogate în grăsimi sănătoase, fibre și proteine, cum ar fi nucile sau semințele. Această combinație de nutrienți poate ajuta o persoană să se simtă sătulă pentru o perioadă mai lungă și să încetinească absorbția zahărului în fluxul sanguin.

Citește și:Sfaturi de dietă și nutriție – Este pepenele roșu dăunător persoanelor cu diabet?

Este indicat să mănânci pepene în fiecare zi?

Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene verde. Puțini știu acest lucru

Specialiștii nu văd nicio problemă în includerea acestui obicei alimentar în viața noastră de zi cu zi, încât pepenele roșu este un fruct cu multe beneficii pentru organism. În plus, poate fi consumat în orice perioadă a anului, fiind ușor de găsit în marile magazine.

Citește și: De ce să consumi pepene roşu, fructul-vedetă al verii – VIDEO by CSID

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian