Ceai imbuteliat? Nu miza pe antioxidanti si alte beneficii!

Consumatorii de ceaiuri imbuteliate, din comert, vor primi cu mahnire ultimele vesti venite din partea oamenilor de stiinta: bautura pe care o cred binefacatoare pentru sanatate nu este nici pe departe asa de benefica.
  • Publicat:
Ceai imbuteliat? Nu miza pe antioxidanti si alte beneficii!
Ceai la sticla? Nu miza pe antioxidanti si alte beneficii!

Consumatorii de ceaiuri
imbuteliate, din comert, vor primi cu mahnire ultimele vesti venite
din partea oamenilor de stiinta: bautura pe care o cred
binefacatoare pentru sanatate nu este nici pe departe asa de
benefica.

Antioxidantii pe care ceaiurile
ii contin in mod normal, atunci cand sunt proaspete, nu se mai
regasesc in cele comercializate la sticla. Cercetatorii americani
au atras atentia, in cadrul celei de-a 240-a Intalniri Nationale a
Societatii Americane de Chimie, ca intr-o sticla de ceai
comercializat de marii producatori se gasesc mai putini polifenoli
decat intr-o singura ceasca de ceai preparat in casa.

„Unele branduri de ceaiuri din comert contin asa de putini
polifenoli incat consumatorii ar trebui sa bea in jur de 20 de
sticle pentru a echivala cantitatea dintr-o ceasca de ceai
natural”, sustin acestia.

In plus, expertii sunt de parere ca ar trebui sa stim sa facem
diferenta intre un ceai adevarat si un produs care contine ceai.
„Bauturile racoritoare pe baza de ceai, pe care le gasim
imbuteliate, nu contin nici pe departe cantitatea de polifenoli
pe care ar trebui sa o aiba un ceai”, au explicat ei.

Ba mai mult decat atat, pe langa cantitatea mica de antioxidanti,
ceaiul imbuteliat contine o cantitate foarte mare de zahar. Asadar,
data viitoare cand vrei sa bei un ceai, ocoleste rafturile
supermarketurilor si fa-l singura, acasa!

Citeste si:
Consumul de ceai verde poate preveni
cancerul pulmonar la fumatori



Urmărește CSID.ro pe Google News