Cele două semne care pot anunța prezența bolilor cardiovasculare, la bărbați. La ce să fii atent, după 40 de ani

În urma unui studiu, cercetătorii sugerează că două afecțiuni comune ar putea semnala din timp bolile cardiovasculare, la bărbați.
  • Publicat:
Cele două semne care pot anunța prezența bolilor cardiovasculare, la bărbați. La ce să fii atent, după 40 de ani
Cele două semne care pot anunța prezența bolilor cardiovasculare, la bărbați. La ce să fii atent, după 40 de ani

Datele arată că bărbații au o speranță de viață mai scurtă decât femeile, decesul lor fiind de obicei atribuit unor boli care pot fi prevenite. Acestea includ boli cardiovasculare, obezitate și diabet de tip 2, iar acum, în urma unui studiu, cercetătorii sugerează că două afecțiuni comune ar putea semnala din timp aceste boli.

Profesorul Gary Wittert a condus împreună un studiu realizat de Universitatea din Adelaide și a descoperit că disfuncția erectilă și simptomele tractului urinar inferior, cum ar fi nicturia, adică urinarea nocturnă, ar putea semnala probleme cardiace coexistente și un risc crescut de atacuri de cord.

Specialistul a spus că disfuncția erectilă și nicturia „sunt afecțiuni supărătoare care afectează atât stima de sine, cât și calitatea vieții”. El a adăugat că „Nicturia cauzează tulburări de somn, iar disfuncția erectilă are efecte adverse asupra relațiilor intime”.

Abordând aceste simptome, cadrele medicale pot identifica și trata mai bine problemele cardiometabolice încă de la început, reducând morbiditatea și mortalitatea în rândul bărbaților.

Un studiu din 2022 arată că bărbații cu disfuncție erectilă erau mai predispuși să aibă cel puțin o afecțiune de sănătate cronică decât bărbații fără această problemă. Prevalența simptomelor tractului urinar inferior crește odată cu vârsta. Studiul sugerează, de asemenea, că bărbații tineri evită probabil să caute tratament pentru disfuncția erectilă, deoarece cred că aceasta se va rezolva spontan. De asemenea, s-a constatat că bărbații în vârstă acceptă disfuncția erectilă ca pe o parte naturală a îmbătrânirii.

Ce este disfuncția erectilă?

Disfuncția erectilă este foarte frecventă la bărbații peste 40 de ani. Câteva dintre semnele și simptomele cu care vine la pachet sunt:

  • Incapacitatea de a obține o erecție
  • Incapacitatea de a menține o erecție suficient de mult timp pentru a avea un act sexual

Stresul, oboseala sau consumul excesiv de alcool pot cauza disfuncție erectilă. Dacă această problemă persistă, ar putea fi legată de o afecțiune, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, diabetul, depresia sau anxietatea sau probleme hormonale.

Sursa foto: Shutterstock

Sursă: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”