Cele mai bune ceaiuri pentru pacienții cu boală celiacă. Ameliorează disconfortul și inflamațiile

Cele mai bune ceaiuri pentru pacienții cu boala celiacă. Ceaiurile reduc inflamația și ameliorează disconfortul digestiv.
  • Publicat:
Cele mai bune ceaiuri pentru pacienții cu boală celiacă. Ameliorează disconfortul și inflamațiile
Cele mai bune ceaiuri pentru pacienții cu boală celiacă. Ameliorează disconfortul și inflamațiile

Pacienții cu boala celiacă pot găsi alinare în ceaiuri care reduc inflamația și ameliorează disconfortul digestiv. Descoperă cele mai bune infuzii recomandate de specialiști, care susțin o digestie sănătoasă și contribuie la starea ta de bine.

Ceaiuri ideale pentru pacienții cu boală celiacă

Pentru cei care suferă de boala celiacă, simplul act de a prepara o ceașcă de ceai nu este chiar atât de simplu. Celiacii trebuie să se ferească de gluten, cum ar fi grâul, orzul și secara, care pot fi găsite în anumite ceaiuri. Deși amestecurile tradiționale precum ceaiul negru, verde sau alb sunt fabricate din frunzele plantei Camellia sinensis și nu conțin gluten, s-ar putea să fiți surprinși de câte ceaiuri conțin cerealele menționate mai sus.

Surprinzător, unele mărci de ceaiuri din plante folosesc malț de orz ca îndulcitor, ceea ce înseamnă că aroma ceaiului conține gluten. Orzul prăjit este, de asemenea, un ingredient de ceai popular în bucătăria japoneză, coreeană și chineză, ceea ce înseamnă că persoanele celiace trebuie să fie atente atunci când comandă băuturi calde în restaurantele asiatice.

Ceaiurile pe bază de plante sunt considerate de mult timp utile pentru ameliorarea problemelor digestive, dar acest lucru nu este complet. Nutriționistul Eli Brecher detaliază: „Boala celiacă este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar percepe glutenul consumat în dietă ca fiind dăunător și atacă țesuturile din organism atunci când acesta este consumat în dietă. Aceasta afectează aproximativ 1 din 100 de persoane. Având în vedere că majoritatea ceaiurilor nu conțin gluten în mod natural, persoanele care suferă de boala celiacă se pot bucura de majoritatea mărcilor de ceai preferate, cu condiția ca acestea să nu conțină semințe de orz sau malț. Cu toate acestea, este important să citiți întotdeauna ingredientele pentru cei care suferă de boala celiacă sau de sensibilitate la gluten non-celiacă. Multe mărci de ceai își etichetează produsele ca fiind fără gluten, așa că verificarea acestei etichete este o idee bună.”

Acest lucru înseamnă că există mii de ceaiuri fără gluten natural din care se poate alege, dar Brecher notează cele mai bune alegeri ale sale:

Ceaiul de ghimbir, bun pentru pacienții cu boală celiacă

„Ceaiul de ghimbir poate fi util pentru calmarea problemelor digestive și calmarea greaței, iar ceaiul de mentă este o opțiune bună după o masă grea dacă sunteți predispus la balonare, deoarece poate ajuta la relaxarea sistemului digestiv.”

Ceaiul verde

„Ceaiul verde este încărcat cu polifenoli, inclusiv un compus numit EGCG care s-a dovedit a avea efecte antiinflamatorii și antioxidante. Pentru a amplifica și mai mult acest efect, optați pentru pudra matcha, care este făcută din frunze de ceai verde fin măcinate.”

Ceaiul de turmeric

„Turmericul a fost, de asemenea, asociat cu reducerea inflamației, astfel încât ceaiurile care conțin turmeric pot ajuta la calmarea inflamației intestinale. Încercați să fierbeți rădăcina de turmeric proaspăt rasă într-o oală cu apă cu capacul pus timp de aproximativ 15 minute – puteți adăuga și ghimbir proaspăt ras și boabe de piper negru.”

Sursa: standard.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult