Cel mai atractiv plus la salatele cu sfeclă roșie este versatilitatea cu care le poți pregăti. Iar consumul lor, potrivit nutriționiștilor, aduce cu sine o sumedenie de beneficii. Iata câteva dintre ele!
Sfecla roșie poate fi consumată pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece, putând fi ușor procurată și utilizată ca și aliment atât în stare crudă în salate delicioase, cât și gătită tradițional. Aceasta reprezintă un supliment nutritiv miraculos pentru organism.
Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă. Iata cele mai sănătoase salate pe care medicii specializați în nutriție le recomandă:
Această salată îți va curăța organismul de toxine. De ce ai nevoie? Ei bine, de:
Toacă mărunt varza și da pe răzătoare sfecla și merele. Adaugă-le pe toate împreună într-un bol, presară și uleiul, sucul de lămâie, dar și puțină sare după gust și amestecă bine cu ajutorul unei spatule din lemn.
Citește și: Sfecla roşie – 7 beneficii de necontestat
Această salată sprijină sănătatea tenului și chiar îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii. Vei avea nevoie de:
Curăță sfecla și dă-o pe răzătoare. Adaugă într-un bol împreună nucile, prunele uscate, sfecla, dar și mierea și iaurtul și mixează bine.
Citește și: Sfecla roşie – beneficii uimitoare pentru frumuseţe!
Această salată este ideală pentru o masă bogată, plină de nutrienți.
Vei avea nevoie de:
Curăță sfecla și morcovii și dă-i pe răzătoare. Așază legumele într-un bol, adaugă și usturoiul zdrobit, brânză dată pe răzătoare și praful de sare și cel de piper. La sfârșit, adaugă smântâna, amestecă bine și consumă cu poftă!
Citește și: Salată cu sfeclă roşie şi telemea: reţetă de la un health coach
Surse: Health Shots, The ayurveda co