Cele mai bune salate de sfeclă roșie care îți vor curăța organismul și îți vor reda strălucirea naturală a tenului

  • Publicat:
Cele mai bune salate de sfeclă roșie care îți vor curăța organismul și îți vor reda strălucirea naturală a tenului
Sursa foto: shutterstock

Cel mai atractiv plus la salatele cu sfeclă roșie este versatilitatea cu care le poți pregăti. Iar consumul lor, potrivit nutriționiștilor, aduce cu sine o sumedenie de beneficii. Iata câteva dintre ele!

Top 3 rețete cu sfeclă roșie crudă foarte sănătoase, dar și extrem de delicioase

Sfecla roșie poate fi consumată pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece, putând fi ușor procurată și utilizată ca și aliment atât în stare crudă în salate delicioase, cât și gătită tradițional. Aceasta reprezintă un supliment nutritiv miraculos pentru organism.

Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă. Iata cele mai sănătoase salate pe care medicii specializați în nutriție le recomandă:

Salata cu sfeclă roșie și varză

Această salată îți va curăța organismul de toxine. De ce ai nevoie? Ei bine, de:

  • o sfeclă roșie
  • 200 gr varză albă
  • 2 mere
  • 3 linguri de ulei de în
  • sucul unei jumătăți de lămâie

Toacă mărunt varza și da pe răzătoare sfecla și merele. Adaugă-le pe toate împreună într-un bol, presară și uleiul, sucul de lămâie, dar și puțină sare după gust și amestecă bine cu ajutorul unei spatule din lemn.

Citește și: Sfecla roşie – 7 beneficii de necontestat

Salata cu sfeclă roșie și iaurt

Această salată sprijină sănătatea tenului și chiar îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii. Vei avea nevoie de:

  • o sfeclă roșie
  • 150 gr  nuci
  • 150 gr prune uscate
  • o linguriță de miere
  • 150 ml iaurt

Curăță sfecla și dă-o pe răzătoare. Adaugă într-un bol împreună nucile, prunele uscate, sfecla, dar și mierea și iaurtul și mixează bine.

Citește și: Sfecla roşie – beneficii uimitoare pentru frumuseţe!

Salata cu sfeclă roșie și brânză

Această salată este ideală pentru o masă bogată, plină de nutrienți.

Vei avea nevoie de:

  • o sfeclă roșie
  • 150 gr brânză
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 50 ml de smântână
  • un vârf de  sare și de piper

Curăță sfecla și morcovii și dă-i pe răzătoare. Așază legumele într-un bol, adaugă și usturoiul zdrobit, brânză dată pe răzătoare și praful de sare și cel de piper. La sfârșit, adaugă smântâna, amestecă bine și consumă cu poftă!

Citește și: Salată cu sfeclă roşie şi telemea: reţetă de la un health coach

Surse: Health Shots, The ayurveda co

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult