Anumiti compusi care se gasesc in ciuperci ajuta la intarirea sistemului imunitar, conform unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori japonezi. Acestia au recomandat consumul de ciuperci inca de acum 25 de ani, mai ales persoanelor cu varsta de peste 50 de ani.
In ultimii ani, japonezii au elaborat si cateva suplimente alimentare pe baza extractelor din ciuperci, care s au dovedit extrem de benefice. Noul studiu este completat de cercetarile facute la Scoala de Medicina Yale, din care reiese ca organismul fortificat prin consumul regulat de ciuperci poate fi protejat de aparitia mai multor boli.
Specialistii au observat ca sistemul imunitar este fortificat dupa numai patru saptamani in care s-au consumat regulat ciuperci. Explicatia ar fi aceea ca proteinele vegetale si alti compusi continuti de acestea activeaza sistemul de aparare a organismului, prevenind astfel dezvoltarea de celule anormale sau canceroase.
Aceiasi compusi refac si organsimul care a fost supus unei interventii chirurgicale, ajutand la refacerea mai rapida a tesuturilor. (E.H.)