Pacienții cu cancer trebuie să țină cont de câteva reguli privind alimentația pentru a se putea vindeca. Schimbările, atât din stilul de viață, cât și din dietă, sunt esențiale și, din fericire, există anumite băuturi care pot îmbunătăți procesul de vindecare al pacienților cu cancer. Dr. Antonio Jimenez, fondator și director medical al Centrelor de tratament de renume mondial Hope4Cancer, ne-a explicat ce băuturi ar trebui să consume pacienții cu cancer, dar și motivul pentru care nu ar trebui să bea cafea, ci să opteze pentru clisma cu cafea.
„Ceaiul verde este important pentru că el conține EGCG (epigallocatechin-3-gallate) și are un potențial antiinflamator. De asemenea, are proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și distruge celulele canceroase circulante. Acestea sunt acele celule care scapă din cancerul primar și circulă în sânge și sunt cele care duc la metastaze. În creier, în oase, plămâni sau ficat. Așadar, ceaiul verde este un bun supliment. La centrul nostru, Hope4Cancer, îl administrăm atât intravenos, cât și pe cale orală.
Cât despre cafea, desi sunt născut în Columbia, nu-mi place nici gustul, nici mirosul cafelei. Așadar, n-o să auzi un medic căruia nu-i place cafeaua că-ți spune să bei cafea. În schimb, noi facem pacienților clismă cu cafea. Nu este ceva nou, se practică de ani de zile. Aceasta ajută la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare. Zilnic, pacienților noștri le facem una sau două clisme cu cafea. Să ținem minte că unii pacienți fac chimioterapie, iau medicamente, iar ficatul lor devine toxic, iar cancerului îi place să se ducă în ficat. Așadar, în toate tipurile de cancer trebuie să protejăm întotdeauna ficatul, iar clisma cu cafea e cel mai bun mod de a face asta.
Uleiul de ricin mai este bun pentru ficat, pentru că ajută la detoxifiere. Și, bineînțeles, alimentația Garden Food. Dar cafeaua îngreunează vindecarea pacienților. O putem reintroduce mai târziu, dar asta e în funcție de pacient. Este oricum un subiect controversat, pentru că există cercetări care spun că este sănătoasă și că trăiești mai mult dacă bei cafea, dar cine plătește pentru aceste cercetări? Trebuie să luăm în calcul și asta”, a spus Dr. Antonio Jimenez pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”
Întrebat dacă pacienții cu cancer ar trebui să consume apă minerală, Dr. Antonio Jimenez a spus „Apa este fundamentală pentru sănătatea nostră. Întotdeauna apă plată, pentru că cea minerală este acidă. Cancerul are patru componente: este o boală acidă, este o boală inflamatorie, este o boală cu o temperatură scăzută și este o boală redusă în oxigen. Așadar trebuie să reducem aciditatea.
În anii 30-40 s-a demonstrat că această boală, cancerul, trăiește în mediu acid. Așa că formula generală s-ar traduce în opt pahare de apă pe zi. Trebuie să bem apă pe timpul zilei, încet și să nu bem apă sau alte fluide în timpul mesei. Ori înainte de masă, ori după.
Majoritatea populației este deshidratată la nivel celular și trebuie să ne reamintim că boala începe din celulă, ajunge în țesut, apoi în organe, apoi în sistem. Așadar, sănătatea celulară, funcția celulară și integritatea celulară sunt aspecte importante, iar hidratarea este esențială pentru îmbunătățirea sănătății celulare”.
Citește interviul integral aici.