Combate rapid hiperestezia dentinara!

Dureri de dinti? Cine nu-si aminteste cu infrigurare de astfel de senzatii care alunga bunadispozitie cand ti-e lumea mai draga? Medicii dentisti se intreaba pe buna dreptate: pacientii care acuza simptomele dintilor sensibili stiu ca exista o astfel de a
  • Publicat:
Combate rapid hiperestezia dentinara!
Combate rapid hiperestezia dentinara!

Multi pacienti vin la medicul dentist convinsi fiind ca au o carie sau alte probleme ale dintilor, cum ar fi parodontoza. De aceea, par foarte suprinsi cand medicul le spune ca nu sufera de altceva decat de hiperestezie dentinara, cum numesc medicii in limbaj de specialitate dintii sensibili. Cu aceasta ocazie, ei afla ca diversi factori, precum placa bacteriana, tartrul, alimentatia bogata in produse acide si bauturi acidulate, erodeaza smaltul dintilor. Cu timpul, acesta se fisureaza si, astfel, stimulii externi (rece, cald, acru, dulce, agresiunea prin periaj) ajung mai usor la nervul dintelui, provocand durerea.

Periajul poate agresa dintii?
Da! Un periaj incorect si agresiv, cu miscari pe orizontala, de la stanga la dreapta sau invers, poate provoca hiperestezia dentinara. Multi oameni cred ca periajul apasat, facut la repezeala, dar cu zel cum se spune, ar fi o metoda eficienta de curatare a dintilor si de indepartare a placii bacteriene sau chiar de albire. Numai ca un astfel de periaj nu face decat sa agreseze gingiile, care se retrag spre radacina dintelui, descoperind astfel dintele si favorizand actiunea stimulilor externi, care ajung mai usor la nerv. In plus, exista si paste de dinti abrazive care pot rani gingiile si pot fisura smaltul dintilor.

Povestea hiperesteziei dentinare
Hiperestezia nu este o boala descoperita recent, dar ea afecteaza din ce in ce mai multi oameni in prezent, in special tineri, din cauza obiceiurilor alimentare uneori nesanatoase. Abuzurile de alimente acide, de bauturi acide si carbogazoase, de mancare tip fast-food, de dulciuri adaugate la o igiena deficitara a dintilor distrug smaltul acestora.

Ce se intampla daca nu ne ingrijim dintii sensibili?
Durerea la periaj pe care o simtim ori de cate ori ne spalam pe dinti ne obliga sa evitam periajul in zonele respective. Asa se formeaza placa dentara si tartrul, pe care nu reusim niciodata sa le indepartam complet. In timp, apar gingivita, parodontoza si putem ajunge chiar la pierderea dintelui. De aceea, e atat de important sa mergem neaparat la dentist atunci cand dintii incep sa ne doara la diversi stimuli, pentru ca medicul este cel in masura sa ne indice pasii pe care trebuie sa-i urmam.

Remedii pentru dintii sensibili
Oamenii stiu ca exista un remediu simplu care le poate rezolva aceasta problema? Nu! Oamenii sunt surprinsi cand afla de la medicul dentist ca exista o pasta de dinti special conceputa pentru ingrijirea dintilor sensibili. Ea actioneaza ca un scut, amelioreaza durerea, prin substantele pe care le contine, curata bine dintii si ii protejeaza de alte agresiuni. Medicii dentisti le recomanda pacientilor care au dinti sensibili sa foloseasca aceasta pasta de dinti speciala, de cel putin doua ori pe zi si, in plus, sa foloseasca pentru o protectie eficienta, ata dentara si apa de gura din aceeasi gama. Pe langa igiena zilnica a dintilor, pacientii trebuie sa adopte si un regim de viata mai sanatos, fara abuzuri alimentare.

Abuzurile de alimente acide,de bauturi acide si carbogazoase, de mancare tip fast-food, de dulciuri adaugate la o igiena deficitara a dintilor distrug smaltul acestora.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sfaturi pentru un somn cat mai bun
Sfaturi pentru un somn cat mai bun