Condimentele sunt nelipsite din bucătăriile românilor și sunt folosite la diverse mâncăruri tradiționale. Cu toate acestea, unele dintre ele pot fi destul de periculoase pentru organism. Deși este folosit frecvent în bucătărie, mai ales în deserturi, băuturi calde sau sosuri, consumul în cantități mari poate avea efecte adverse.
Unul dintre condimentele aparent banale, dar care poate provoca efecte neașteptate, inclusiv halucinații, este nucșoara. Asta dacă este consumat în cantități mari. De cele mai multe ori, nucșoara este folosită în sosurie.
Nucșoara s-a dovedit a fi cel mai toxic condiment dintre toate. Nelipsit din diverse sosuri și preparate, acest condiment este asociat cu halucinațiile.
Conform studiilor, nucșoara conține miristicină, o substanță care are efecte secundare asupra organismului uman. Tocmai de aceea, dacă este consumată în cantități mari, nucșoara poate deveni toxică.
Miristicina este un compus activ din conținutul nucșoarei. Această substanță este cea care îi dă un gust aparte condimentului din bucătărie. Deși este destul de aromată și gustoasă, pe atât de periculoasă poate deveni, conform specialiștilor. Consumată în cantități mari, miristicina creează halucinații severe.
În plus, dacă nucșoara este consumată în cantități mari, din cauza miristicinei, aceasta poate provoca chiar și intoxicații. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, se recomandă consumul a maxim două lingurițe pe zi.
Gustul nucșoarei este inconfundabil, iar preparatele în care este folosită sunt de-a dreptul delicioase. De regulă, nucșoara se folosește în prepararea prăjiturilor. Este nelipsită și din sosurile albe.