COVID-19 și cancerul ovarian: cum să reduci riscul infectării

Pacienții care suferă de cancer ovarian sunt expuși riscului de infectare cu COVID-19. Iată cum pot reduce acest risc și ce recomandă CDC.
  • Publicat:
COVID-19 și cancerul ovarian: cum să reduci riscul infectării
Covid-19 și cancerul ovarian

Când vine vorba de tratamentul pentru cancerul ovarian, acesta este esențial chiar și în timpul pandemiei de coronavirus. COVID-19 este o afecțiune cauzată de o nouă tulpină a coronavirusului, cunoscută ca SARS-CoV-2, care vine la pachet cu diferite simptome, fie ele ușoare sau care chiar pot pune viața în pericol.

Cum afectează COVID-19 persoanele care suferă de cancer ovarian?

Este nevoie de mai multe cercetări înainte ca oamenii de știință și medici să înțeleagă cum afectează COVID-19 pacienții cu cancer ovarian. Potrivit ultimelor cercetări ale Societății Americane de Oncologie Clinică, persoanele care suferă de cancer au un risc crescut de a se infecta cu COVID-19.

”În general, pacienții care suferă de cancer sunt expuși unui risc crescut, în special cei care se află la terapie”, a spus pentru Healthline Dr. Nita Karnik Lee, medic oncolog și profesor de obstretică și ginecologie la Universitatea de Medicină Chicago din Illinois.

Cancerul sau anumite tratamente pentru cancer pot crește riscul pacientului de a-și pune viața în pericol din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu COVID-19. Multe persoane care suferă de cancer ovarian sunt trecute de 65 de ani, această grupă fiind expusă unui risc crescut de infectare cu COVID-19.

Cum să scazi riscul de infectare cu noul coronavirus?

Specialistul recomandă pacienților cu cancer ovarian să urmeze sfaturile generale pentru a evita infectarea cu noul coronavirus sau răspândirea acestuia. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) recomandă:

Distanțarea socială. Evită ieșirile care nu sunt deloc necesare și spațiile aglomerate. Încearcă să păstrezi o distanță de cel puțin doi metri față de persoanele din jurul tău.

Poartă mască. Poartă masca și acoperă nasul și gura atunci când ești în public sau în apropierea unei persoane care prezintă simptome.

Spală-te pe mâini frecvent. Folosește apă și săpun ori de câte ori este posibil sau folosește produse care conțin cel puțin 60% alcool pentru a dezinfecta mâinile.

Nu atinge fața dacă nu ai mâinile curate. Înainte de a atinge ochii, nasul, gura, spală-te pe mâini.

Curăță și dezinfectează suprafețele pe care le atingi zilnic. De exemplu, masa, biroul, mânerele, întrerupătoarele, capacul de la toaletă, telefonul mobil, tastatura etc.

Pacientul cu cancer ovarian și simptomele COVID-19

Dacă ai fost expus virusului sau prezinți simptome specifice COVID-19, sună specialistul cu care ești în contact pentru tratamentul de cancer și medicul de familie. Echipa de tratament va ajusta planul de tratament până primești rezultatele testului. Potrivit CDC, poți avea o varietate de simptome, de la cele mai ușoare, la cele mai severe. Printre acestea se numără:

  • febră sau frisoane
  • tuse, dificultatea de a respira
  • durerile de cap, musculare, dureri ale corpului
  • oboseală
  • pierderea gustului sau mirosului sau amândouă
  • dureri în gât
  • congestie nazală
  • probleme gastrointestinale precum vărsături, stări de greață sau diaree
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vaccinul antigripal nu te îmbolnăvește
Vaccinul antigripal nu te îmbolnăvește