Crema de propolis este un produs medicinal pe care e bine să îl ai la îndemână în foarte multe cazuri. Iată cum o poți prepara chiar tu acasă, dar și beneficii uimitoare are aceasta!
Propolisul este „scutul” cu care albinele își apară stupul. Fiind antiviral, antifungic, antioxidant, antibacterian, dar și antiinflamator, propolisul stimuleză formarea de anticorpi și sprijină imunitatea. Datorită acestor cinci proprietăți, acest antibiotic natural ajută în tratarea răcelii și gripei, virozelor, sinuzitelor, gastritelor, enterocolitei, infecțiilor urinare, paraziților intestinali, micozelor, herpusului, arsurilor, rănilor și acneei.
Crema cu propolis este un produs natural care conține, pe lângă propolis, și ceară de albine, dar și ulei de măsline, doi compuși care lupta împreună împotriva mai mult afecțiuni.
Așa cum am enumerat mai sus, este un produs indicat îndeosebi în îngrijirea pielii. Mai mult, aceasta face minuni și în cazul unui ten foarte gras, iritat sau sensibil.
Citește și: Consumă produse apicole în funcţie de sezon pentru sănătate şi vitalitate maximă
Dacă alegi să prepari crema acasă, vei avea nevoie de:
Mod de preparare:
Tinctura de propolis împreună cu ceara de albine de fierb la bain marie preț de 10 minute, nu mai mult. Se adaugă apoi uleiul de măsline și se amestecă până la omogenizare, iar la final, se golește întreg conținutul într-un recipent din sticlă cu capac pentru o închidere etanșă.
Crema de folosește local, în funcție de zonele afectate, de câteva ori pe zi.
Citește și: Alimentele produse de albine, minuni pentru organism!
Atenție! Înainte de a utiliza crema de propolis, asigura-te că NU AI ALERGIE la propolis. Dacă știi, de pildă, că ești alergic la înțepăturile de albine, crema de propolis nu este o soluție pentru tine. Trebuie mers la medic pentru o testare prealabilă la tinctura de propolis.
Surse: NCBI, Simply Bee, HealthLine