CSID: Am slabit 30 kg

O cititoare intreaba specialistul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
CSID: Am slabit 30 kg
CSID: Am slabit 30 kg

Am 46 de ani si am fost diagnosticata in urma cu un an cu insuficienta venoasa cronica. Aveam 100 kg la 1,60 m inaltime. Mi s-a explicat riscul la care ma supun daca nu slabesc. Am reusit sa slabesc 30 kg
intr-un an, dar de cateva luni nu mai slabesc.

Nici nu m-am mai ingrasat, dar nici nu am mai dat 100 g jos. Ce as putea sa mai fac? Daca as reusi sa mai slabesc inca 10, 15 kg as fi mai mult decat fericita. Dieta pe care am tinut-o consta in renuntarea la paine, dulciuri. Mananc putin, degresat, multe legume. Beau mai multe tipuri de ceai. Nu practic un sport, dar ma misc cat pot de mult. Multumesc.

Multi inainte! Si multe kilograme… jos! Cred ca faptul ca ai scapat de 30 kg pana acum – motiv pentru care te felicit, se datoreaza renuntarii la dulciuri si fainoase (posibil in exces pana acum) adica practic revenirii la un regim caloric in acord aproximativ cu consumul zilnic de energie.

Pentru a produce „deblocarea” metabolismului, eu cred ca ar trebui sa consulti un nutritionist, sa iti masori metabolismul bazal si de efort cat mai exact, cu ajutorul aparatelor moderne, si apoi sa intensifici consumul caloric prin exercitii fizice zilnice, multa miscare si o dieta foarte atent intocmita de medic.

Cum scap de abdomenul umflat?

Am citit ca manechinele beau ceai de papadie ca sa nu mai aiba abdomenul umflat. Eu ma confrunt cu aceasta problema si nu stiu cum sa o rezolv. Ce remedii cunosti?

In primul rand, trebuie sa vezi ce cauze determina distensia abdomenului tau: consumi bauturi carboga­zoase, prea multe fibre, esti constipata? Daca nu, un alt remediu eficient este carbunele medicinal sau terapia cu probiotice: tip iaurtul Activia, care regleaza flora intestinala, evitand dereglarile neplacute de tranzit intestinal.

Calcularea perioadei fertile

Cum se calculeaza corect perioada fertila? Am 34 de ani si m-am hotarat sa fac un bebe. Sunt la a III-a luna de incercari, dar inca nu am reusit sa raman insarcinata. Pana acum am folosit ca mijloc de contraceptie pilula. Mi-am facut si analizele premergatoare unei sarcini si au iesit in valori normale.

Perioada fertila este perioada in care se produce ovulatia si ovulul coboara pe trompa uterina inspre uter. De obicei, aceasta se produce fix la jumatatea ciclului menstrual, insa ca sa stii cu siguranta trebuie sa iti masori cu un termometru plasat intravaginal temperatura in fiecare dimineata, sa o notezi pe un grafic si sa trasezi o curba – varful (maxim) reprezentand momentul ovulatiei.

Aceasta si urmatoarele zile reprezinta o perioada perfecta pentru fecundare. Mergi insa si la medicul tau ginecolog pentru a verifica permeabilitatea trompelor uterine. Bafta!

Citeste si Cori Gramescu – antrenorul care a slabit 40 de kilograme

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”