Cum cureți NATURAL ficatul gras de toxine. Nu te costă nimic!

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni bolile de ficat, iar dacă deja de confrunți cu ficatul gras, află că poți îmbunătăți sănătatea ficatului în mod natural, fără costuri.
  • Publicat:
Cum cureți NATURAL ficatul gras de toxine. Nu te costă nimic!
Foto: shutterstock

Ficatul lucrează în permanență, iar printre responsabilitățile pe care le are se numără filtrarea toxinelor din sânge, echilibrarea micro și macronutrienților și reglarea hormonilor. Atunci când nu mai funcționează corespunzător, există câteva semne și simptome care îți indică acest lucru, dar lăsată netratată poate progresa și se poate ajunge la insuficiență renală, o afecțiune care-ți poate pune viața în pericol. Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni bolile de ficat, iar dacă deja de confrunți cu ficatul gras, află că poți îmbunătăți sănătatea ficatului în mod natural, fără să te coste ceva.

Schimbările din stilul de viață pot afecta sănătatea generală și, în special, sănătatea ficatului pe termen lung. Pe lângă faptul că te protejează de bolile de ficat, te și ajută să le ții sub control pe cele deja existente.

Limitează consumul de alcool dacă vrei să cureți ficatul gras

Ficatul procesează fiecare băutură alcoolică pe care o consumi, inclusiv vinul, berea și băuturile spirtoase. Cu cât bei mai mult, cu atât ficatului îi este mai greu să funcționeze. Consumul de alcool în exces duce la distrugerea celulelor ficatului și astfel apar diferite boli de ficat asociate consumului de alcool:

  • boala ficatului gras alcoolic
  • hepatită alcoolică acută
  • ciroza alcoolică

Pentru a le evita, ia în calcul recomandările specialiștilor: un pahar de alcool pentru femei și două pentru bărbați.

Urmează o dietă prietenoasă cu ficatul

Nu ar trebui să te surprindă faptul că dieta joacă un rol esențial în sănătatea ficatului. Pentru a te asigura că aceasta este benefică pentru ficat pe termen lung, încearcă următoarele:

  1. Consumă o varietate de alimente: optează pentru cereale integrale, fructe și legume, carne slabă, produse lactate și grăsimi sănătoase. Alimente precum grepfrut, afine, nuci și pește gras sunt benefice pentru ficat.
  2. Consumă multe fibre: fibrele sunt esențiale pentru buna funcționare a ficatului. Fructele, legumele și cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre.
  3. Hidratează-te: atunci când bei suficientă apă îi faci ficatului un bine și îl menții sănătos.
  4. Limitează grăsimile, zahărul și alimentele sărate: alimentele bogate în grăsimi, zahăr și sare pot afecta în timp funcțiile ficatului. Alimentele prăjite și de tip fast-food fac rău sănătății ficatului.
  5. Bea cafea: cafeaua reduce riscul de boli de ficat precum ciroză sau cancer hepatic și funcționează prin prevenirea acumulării grăsimii și colagenului, doi factori care influențează bolile de ficat.

Fă sport cu regularitate

Activitatea fizică nu este benefică doar pentru sistemul cardiovascular și musculoscheletal, ci și pentru ficat. O cercetare din 2018 arată rolul exercițiilor în bolile de ficat gras non-alcoolic, una dintre cele mai întâlnite boli de ficat.

Cercetătorii au concluzionat că atât exercițiile cardio, cât și cele de rezistență ajută la prevenirea acumulării grăsimii în ficat.

Nu trebuie să alergi la maratoane pentru a te bucura de aceste beneficii. E nevoie doar să mergi, să iei parte la clasele de aerobic sau poate să mergi cu bicicleta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult