Cum mă protejez de coronavirus, dacă merg la mare în România. Trei paşi simpli

Află ce măsuri trebuie să iei pentru a te proteja împotriva noului coronavirus dacă mergi în concediu la mare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum mă protejez de coronavirus, dacă merg la mare în România. Trei paşi simpli

Suntem în plin sezon al concediilor, dar coronavirusul nu ţine cont de acest aspect.

Prin urmare, trebuie să respectăm în continuare regulile de protecţie arhicunoscute, chiar şi atunci când mergem la mare: spălat pe mâini cu apă şi săpun, purtarea măştii de protecţie şi menţinerea distanţei fizice de minimum 1,5 metri faţă de alte persoane. Vezi mai jos cum te poţi proteja de coronavirus dacă mergi la mare!

Spală-te des pe mâini cu apă şi săpun sau foloseşte un dezinfectant cu alcool

Dacă nu ai în apropiere o sursă de apă şi săpun, e mai mult decât indicat să porţi în geanta de plajă un gel dezinfectant cu soluţie alcoolică 60-70%. Acest gel poate fi folosit şi după aplicarea cremei de protecţie solară, care poate lăsa urma pe mâini, sau după ce copiii se joacă în nisip.

De asemenea, trebuie folosit dezinfectantul după ce strănuţi sau tuşeşti (într-un şerveţel de unică folosinţă sau în pliul cotului).

Poartă masca de protecţie în spaţii aglomerate şi în spaţii închise

Pe plaje sunt adevărate furnicare de oameni în această perioadă a concediilor, motiv pentru care măsurile de distanţare fizică ar putea fi încălcate vrând-nevrând. Prin urmare, protejează-te de o eventuală infecţie cu noul coronavirus purtând o mască şi frecventează baruri, terase unde angajaţii poartă, la rândul lor, mască de protecţie.

Masca de protecţie NU trebuie purtată când intri în apă, dar asta nu înseamnă că te poţi bălăci sau poţi înota foarte aproape de celelalte persoane.

Aminteşte-ţi regula esenţială: distanţă de minimum 1,5 metri, chiar şi în apa mării.

Copiii sub 2 ani şi persoanele care suferă de astm, bronşită sau altă afecţiune ce îngreunează respiraţia nu sunt obligate să poarte masca de protecţie, dar trebuie să „compenseze” acest aspect prin menţinerea distanţei fizice şi spălatul frecvent pe mâini.

Distanţare socială pe plajă şi în apa mării

Regulile de distanţare socială rămân valabile şi în concediul petrecut la malul mării. Este recomandată menţinerea distanţei fizice de minimum 1,5 metri între persoane atât pe plajă, cât şi în apă (vorbim, desigur, de persoane care nu constituie o familie).

Deşi experţii sunt sceptici cu privire la transmiterea coronavirusului prin apa contaminată, este de preferat să reducem la minimum acest risc prin menţinerea distanţei.

O persoană care strănută sau tuşeşte în apă poate transmite virusul dacă particulele contaminate ajung în ochii, nasul sau gura unei persoane aflate în proximitate.

Grijă mare şi la locurile în care alegi să faci baie. Evită lacurile şi canalele unde apa poate fi contaminată cu bacterii şi virusuri, deoarece există un risc crescut de apariţie a gastroenteritei.

De asemenea, evită să înghiţi apa atunci când înoţi şi, dacă este posibil, poartă ochelari de protecţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simt acru în gură. Oare ce poate fi?
Simt acru în gură. Oare ce poate fi?