Cu retenția de apă se confruntă orice persoană, mai devreme sau mai târziu. Cauzele sunt multiple, însă cea mai des întâlnită este consumul de alimente procesate în exces.
Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi mai ușor de retenția de apă, dacă te confrunți deja cu aceasta.
Sarea acționează precum un magnet pentru retenția de apă. Organismul nostru are nevoie de 200 de mg de sare pe zi pentru a funcționa optim, ce e peste înseamnă boală. Atenție, așadar, la alimentele procesate, mai ales la preparatele de la restaurant, unde se adaugă sare și pentru un plus de gust. Același lucru se întâmplă și în cazul snacks-urilor sau alimentelor de tip fast-food.
Citește și: Pofta de sărat – este normală?
Atunci când consumi carbohidrați, însă NU îi oferi corpului nutriențoi de care are nevoie, organismul îi transformă în glicogen, un compus chimic care se depozitează în mușchi pentru energie.
Fii mai atent/ă, așadar, la consumul și la alegerea carbohidraților (limitează consumul de cartofi prăjiți).
Atunci când mănânci sare în exces, celulele absorb o cantitate mai mare de apă. În plus, dacă nu bei suficientă apă, corpul tău o va reține cât mai mult pentru a preveni deshidratarea severă.
Încearcă să te miști în fiecare zi, deoarece altfel riști că organismul să rețină mai multă apă în țesuturi. Fie că alegi să te plimbi în natură, să faci jogging dimineața sau să faci antrenament serios la sală, nu lăsa să treacă zilele fără să faci mișcare.
Vei vedea o schimbare per ansamblu asupra organismului: stare de bine, sănătate la cote înalte, apă din țesuturi eliminată!
Citește și: 4 soluții naturiste pentru retenția de apă care chiar funcționează
Retenția de apă nu este o afecțiune în sine, ci indiciul unor disfuncții ale organismului. Cu un regim de viață echilibrat și cu sfatul medicului, vei putea contracara atât simptomele, cât și cauzele acestui fenomen.