Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor este un obicei sănătos pentru a minimiza expunerea la reziduuri și germeni potențial dăunători, care îți pot afecta sănătatea. Iată câteva modalități sigure și recomandate de medici pentru spălarea produselor alimentare proaspete.
Experții în domeniul sănătății și siguranței alimentare, inclusiv Food and Drug Administration (FDA) și Centers for Disease Control (CDC), recomandă ferm consumatorilor să nu urmeze sfaturi după ureche (oțet, suc de lămâie, etc) și să continue să folosească apă simplă.
Spălarea alimentelor proaspete în apă rece asigură fără probleme igiena și siguranța alimentară. Trebuie reținut faptul că legumele și fructele ar trebui spălate DOAR înainte de a fi consumate. Spălarea lor înainte de depozitare poate crea un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor din cauza nivelului ridicat al umidității de pe suprafața lor.
Produsele cu coaja fermă și poroasă, precum merele, lămâile și perele sau legumele rădăcinoase precum cartofii, morcovii și napii, pot fi periate cu o perie curată și moale pentru a te asigura că îndepărtezi orice urmă de murdărie din porii acestora.
Legumelor cu frunze verzi (salata verde, spanacul, prazul și legumele crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles și varza chinezească) ar trebui să li se îndepărteze stratul exterior, apoi să fie scufundate într-un bol cu apă rece, înmuiate și scurse bine.
Citește și: Cum se spală corect salata verde pentru a scăpa de pesticide. Trucul cu bicarbonat de sodiu
Alimentele delicate, precum fructele de pădure, ciupercile și alte tipuri de alimente care se pot degrada mai ușor, pot fi curățate cu grijă, utilizând un jet constant de apă.
Acum știi cum să-ți speli produsele, dar nu toate fructele și legumele sunt la fel. Iată cum să le tratezi corect:
Citește și: De ce TREBUIE să speli bananele înainte de a le curăța de coajă. Motivul surprinzător
FOTO: Shutterstock