Există o serie de afecțiuni legate de zilele caniculare care pot afecta pe oricine, cum ar fi crampele de căldură, deshidratarea și leșinul cauzat de temperaturile ridicate. Printre acestea se numără și epuizarea termică, care provoacă „sete, oboseală și chiar modificări ușoare ale stării mentale, cum ar fi confuzia”, conform Dr. Martin Huecker, medic de urgență la UofL Health din Louisville, Kentucky.
„Iar atunci când ajungi la insolație, aceasta este cea mai gravă formă”, a adăugat Huecker. „Aici încep să apară modificări evidente ale stării mentale, precum și ceea ce numim colaps cardiovascular sau instabilitate. Semnele vitale se schimbă. Ritmul cardiac și tensiunea arterială încep să se modifice.” Dacă observați confuzie la o persoană care a stat în căldură, trebuie să sunați imediat la 112. De asemenea, trebuie să apelați la ajutor de urgență dacă simptome precum crampele de căldură, transpirația abundentă sau amețelile persistă mai mult de o oră, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
Mai jos, specialiștii au împărtășit ce ar evita să facă în zilele caniculare, având în vedere siguranța.
În zilele cu temperaturi extreme, nu trebuie să presupuneți că acestea nu sunt o problemă. În schimb, ar trebui să vă planificați din timp și să fiți conștienți de prognoza meteo, a spus Huecker.
„Puteți verifica indicele UV și indicele de căldură”, a explicat el.
„Dacă ajungeți la punctul în care vă este sete, sunteți deja deshidratați”, a spus Schumann. „Ar trebui să vă hidratați suficient pentru a nu ajunge să vă fie sete.”
Este important să aveți apă la voi, atunci când petreceți timp afară într-o zi foarte caldă.
Deși este un lucru comun să deschideți o bere rece la un grătar sau să pregătiți un cocktail rece într-o zi însorită, Schumann a spus că ar trebui să fiți atenți la consumul de alcool atunci când este foarte cald afară.
Este important pentru sănătatea corpului să se evite momentele cele mai călduroase ale zilei, între 11 a.m. și 6 p.m.
Dacă trebuie să fiți afară, fie pentru muncă sau pentru un eveniment în aer liber, este important să luați pauze de la soare atunci când este posibil.
Este necesar să aveți în vedere mai mult decât doar siguranța la soare. Dacă participați la activități în aer liber, precum drumeții, ar trebui să fiți atenți și la bolile transmise de căpușe.
Ar trebui să folosiți întotdeauna protecție solară pentru a vă proteja împotriva razelor dăunătoare, dar acest lucru este deosebit de important în zilele foarte însorite.
Unele medicamente comune pot afecta toleranța la căldură și vă pot pune la risc mai mare de deshidratare, insolație și alte probleme.
Așadar, medicii ne sfătuiesc să fim foarte atenți în această perioadă de foc și să ne luăm măsurile necesare pentru a avea grijă de sănătatea noastră.
Sursă – https://www.huffpost.com/entry/heat-wave-safety-doctor-advice_l_66916200e4b0c4c9f3a7c08f
Sursă foto – monkeybusiness / Envato