Cum scapi rapid de simptomele de răceală și gripă. Remedii care merită încercate (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum scapi rapid de simptomele de răceală și gripă. Remedii care merită încercate (P)

Simptomele de răceală și gripă – afecțiuni respiratorii comune cauzate de virusuri diferite – apar adesea la debutul sezonului rece, acestea fiind principalele motive ale absenteismului la locul de muncă sau la școală.

Sistemul imunitar slăbit, timpul îndelungat petrecut în spații închise și aglomerate (școli, birouri, mijloace de transport în comun) și contactul cu persoanele infectate ori cu obiectele contaminate sunt factori care cresc riscul de a te pricopsi cu rinovirusuri sau cu virusul gripal.

Află care sunt simptomele de răceală și gripă și cele mai eficiente remedii naturale care te ajută să îți recapeți rapid starea de bine.

Simptomele de răceală și gripă – diferențe

Principalul mod de diferenţiere a răcelii de gripă constă în faptul că cea dintâi afectează pe o durată mai scurtă şi într-un mod mai puţin agresiv organismul decât gripa, care are o durată de manifestare mai lungă şi poate prezenta episoade severe de afectare a organismului.

De obicei, răceala poate fi contractată pe tot parcursul anului, inclusiv vara. Gripa, în schimb, este mult mai des întâlnită în intervalul noiembrie-februarie, deoarece sistemul imunitar este sensibil în sezonul rece şi circulația virusurilor este mai intensă.

Având în vedere că atât răceala, cât și gripa sunt cauzate de virusuri, ambele afecțiuni pot prezenta manifestări similare. Totuși, există unele diferențe între simptomele de răceală și gripă.

Simptome de răceală:

  • Debutează gradual, cu stări de oboseală și senzație de durere sau disconfort la nivelul gâtului
  • Congestie nazală (nas înfundat) și rinoree (secreții nazale)
  • Strănut și tuse ușoară, în general productivă (produce mucus)
  • Dureri de cap ușoare și stări de slăbiciune

Simptome de gripă:

  • Debutează violent și brusc, cu febră crescută (peste 39 de grade, timp de 3-5 zile) și/sau frisoane
  • Dureri musculare și articulare intense
  • Dureri oculare și/sau senzație de usturime a ochilor sau lăcrimare excesivă
  • Stare de oboseală accentuată
  • Congestie nazală fără secreții abundente
  • Episoade persistente de tuse uscată, neproductivă (nu produce mucus)
  • Dureri puternice de cap, de oase
  • Dureri abdominale, stări de greață și vomă

Remedii eficiente pentru simptomele de răceală și gripă

Virozele respiratorii pot fi ameliorate, iar perioada de recuperare – scurtată, dacă apelăm la suplimente care conțin ingrediente cu rol benefic demonstrat științific. Printre acestea se numără:

Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuind la reducerea stării de oboseală și extenuare cauzată de virozele respiratorii.

Siropul CALMATUS de la Bioeel conține ingrediente active cu rol benefic pentru imunitate și sistemul respirator, cum ar fi: vitamina C, extract de Grindelia (reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii, facilitează respirația), extract de mușchi islandez (emolient și liniștitor pentru sistemul respirator), extract de Imortela (contribuie la creșterea rezistenței organismului) și extract de pin (ajută la curățarea nasului și la o respirație mai liberă).

Echinacea

Preparatele pe bază de Echinacea sunt benefice pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă și scurtarea perioadei de vindecare datorită efectelor antivirale naturale ale compușilor din această plantă.

Siropul de pătlagină cu Echinacea de la Bioeel este util pentru curățarea căilor respiratorii superioare,  alinare în caz de iritații ale gâtului și faringelui și întărirea capacității de autoapărare a organismului.

Extract din muguri de pin

Datorită conținutul său bogat în flavonoide, taninuri, vitamina C și uleiuri esențiale, extractul din muguri de pin este un veritabil remediu natural pentru simptomele de răceală și gripă.

Siropul de muguri de pin de la Bioeel susține funcționarea optimă a sistemului respirator și are influență benefică asupra gâtului și a căilor respiratorii obstrucționate.

Extract de pătlagină

Pătlagina este o plantă cu puternice efecte antivirale, antiinflamatoare și expectorante. Datorită proprietăților sale medicinale deosebite, extractul de pătlagină este indicat ca adjuvant în stările de răceală și gripă, ameliorează disconfortul la nivelul gâtului și calmează tusea.

Siropul cu extract din frunze de pătlagină de la Bioeel este un excelent remediu pentru curățarea căilor respiratorii, cu efect liniștitor și plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale.

În gama Bioeel se regăsește și Siropul cu pătlagină și extract din muguri de pin, pentru o acțiune dublă împotriva simptomelor de răceală și gripă.

Aceste siropuri sunt ușor de administrat și plăcute la gust, ajutând la obținerea confortului respirator.

Extract de mușchi de piatră și uleiuri volatile

Mușchiul sau lichenul de piatră este o plantă cu istoric îndelungat de utilizare în medicina tradițională pentru tratamentul răcelii și gripei.

Datorită compoziției unice care constă în combinarea mușchiului de piatră cu uleiuri volatile (eucalipt, mentă, cimbru, cuișoare și anason) și vitamina C, comprimatele masticabile BUCOSEPT de la Bioeel au efect benefic asupra gâtului (calmează tusea și durerile în gât), și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Mentol

Mentolul – principalul ingredient activ din mentă – are proprietăți decongestionante asupra căilor respiratorii superioare, ajutând la ameliorarea senzației de nas înfundat, specifică răcelii și gripei.

Creionul nazal Creioneel de la Bioeel este un excelent adjuvant pentru congestia nazală în timpul răcelii și gripei. Prin inhalarea vaporilor de mentol se creează un efect de răcorire la nivel nazal și respirația devine mai ușoară.

Alimentația corectă și stilul de viață sănătos

Alimentația și stilul de viață joacă un rol important în gestionarea simptomelor de răceală și gripă. În funcție de alegerile pe care le faceți, starea de sănătate se va ameliora mai rapid sau, din contră, se poate agrava ori manifestările pot persista pe termen lung.

Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

Consumați alimente de calitate

Dacă vă confruntați cu simptomele de răceală și gripă, e posibil ca și stomacul să fie mai sensibil. Din acest motiv e indicat să aveți o dietă bogată în alimente ușoare pentru stomac, bogate în vitamine și minerale.

Hidratarea cu apă și ceaiuri

Hidratarea corectă ajută la subțierea mucusului, ameliorează durerile în gât, calmează tusea și sprijină procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Prin urmare, consumați multă apă, supe și ceaiuri calde îndulcite cu miere.

Nu fumați și nu stați în preajma fumătorilor!

Fumatul este nociv din toate punctele de vedere, așa că renunțați la acest viciu dacă îl aveți deja sau faceți tot posibilul să nu îl deprindeți.

Fumul de țigară și substanțele chimice produse prin arderea tutunului sunt extrem de iritante pentru tractul respirator, agravând simptomele de răceală și gripă și întârziind procesul de vindecare.

Evitați factorii stresori! Cortizolul în exces slăbește imunitatea

Numit și „hormonul stresului”, cortizolul în exces poate avea repercusiuni și asupra sistemului imunitar.

Atunci când suntem într-o stare permanentă de stres, organismul este mai susceptibil la infecții și se reface mai greu, deoarece imunitatea nu funcționează la capacitate maximă din cauza nivelurilor crescute de cortizol.

Nu vă suprasolicitați. Puneți preț pe odihnă!

Aveți grijă la suprasolicitarea organismului atunci când sunteți „pocniți” de răceală sau gripă. Odihna este esențială pentru recuperarea rapidă a organismului, așa că încercați să dormiți 8 ore pe noapte.

În timpul somnului, sistemul imunitar lucrează mai eficient împotriva infecției.

Sănătate de oțel cu ajutorul Bioeel

Suplimentele pot juca un rol important în susținerea sistemului imunitar și în ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Cu toate acestea, este important să rețineți că suplimentele nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Pe site-ul bioeel.ro găsiți o gamă largă de produse pentru tratamentul răcelii și gripei, accesând acest link.

CREATIV nr.49/14.11.2023

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult