Cum tratezi infectiile la unghii?

Cand infectia de la unghie este usoara si afecteaza doar o mica parte din deget, cu simptome putine sau aproape absente, multe persoane aleg sa lase infectia netratata. Cu atat mai mult cu cat medicamentele pot avea efecte secundare grave.
  • Publicat:
Cum tratezi infectiile la unghii?
Cum tratezi infectiile la unghii?

Cand infectia de la unghie este usoara si afecteaza doar o mica parte din deget, cu simptome putine sau aproape absente, multe persoane aleg sa lase infectia netratata. Cu atat mai mult cu cat medicamentele pot avea efecte secundare grave.

Intr-un numar mic de cazuri, infectia se poate rezolva de la sine. Insa, de cele mai multe ori aceasta se inrautateste sau se extinde si va trebui tratata.

Daca ai de gand sa lasi infectia sa se vindece de la sine, verifica in mod constant starea acesteia, pastreaza-ti unghiile taiate scurt si intotdeauna sterilizeaza forfecutele si pilele utilizate inainte sa treci si la ingrijirea celorlalte unghii.

Metoda medicamentoasa
Comprimatele antifungice aproape intotdeauna te vor scapa de problema, dar acestea trebuie luate cel putin 6-12 saptamani si nu sunt deloc ieftine. In plus, nici nu impiedica reaparitia infectiei.

Intotdeauna discuta optiunile de tratament cu doctorul tau pentru ca multe medicamente au efecte secundare si nu pot fi luate in combinatie cu alte tratamente.

Daca totusi alegi sa-ti tratezi infectia cu medicamente antifungice, trebuie sa urmezi cu rigurozitate tratamentul. Altfel, risti sa ti se dezvolte rezistenta la acestea si sa apara o infectie mult mai severa.

Lacurile de unghii antifungice
Lacurile de unghii antifungice sunt deosebit de utile in cazul in care infectia se afla catre varful unghiei. Dar nu vei vedea rezultate prea eficiente daca infectia este severa sau s-a extins pe pielea din jur. Aceste lacuri de unghii trebuie utilizate cel putin sase luni si exact asa cum scrie pe prospect.

La extreme
Cand unghiile sunt afectate de infectii severe, medicul iti poate recomanda eliminarea completa a acestora. Procedura implica o operatie simpla, ce necesita doar anestezic local si va fi urmata de medicatie antifungica, fie pe cale orala, fie aplicata pe rana pentru a preveni cresterea unghiilor infectate.

Desi indepartarea unghiilor este un tratament extrem, de multe ori poate fi mai eficient si mai rapid decat alte metode.

Tratamente  home-made
Exista multe tratamente pe care le poti prepara si utiliza acasa pentru infectiile fungice. Ele sunt insa bune numai pentru cazurile de infectie usoara.

Tine degetele afectate pentru 20 de minute in fiecare zi intr-o mixtura din doi litri de apa si o ceasca de otet de mere, plus 10 picaturi de ulei esential de lavanda.

Dupa inmuiere, usuca unghiile si pielea din jurul lor si aplica parti egale de ulei de levantica si ulei din arbore de ceai. Urmeaza acest tratament nu doar dupa baile in apa cu otet, dar si in fiecare dimineata si seara, inainte de culcare.

In cele din urma, o data la doua zile, aplica un strat gros de unguent pe baza pe petrol ce cotine si ulei de eucalipt si apoi acopera cu manusi sau o bucata de pansament lasand tratamentul sa-si faca efectul peste noapte.


Tu ce tratamente cunosti pentru infectiile la unghii?

Citeste si 5 pasi pentru maini mai libere

                 Sandale cu aspect metalic
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sanatatea vine din lumina!
Sanatatea vine din lumina!