Cupa menstruala, tampon sau absorbant?

Cupa menstruala ce masoara 5 cm lungime, se foloseste intocmai precum un tampon, fiind plasata aproape de colul uterin, de unde recolteaza fluxul menstrual.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cupa menstruala, tampon sau absorbant?
Cupa menstruala, tampon sau absorbant?

De-a lungul vietii, o femeie foloseste aproximativ 10.000 de tampoane si absorbante. Nu e de mirare ca si tu te-ai saturat de ele! In acest caz, ai o solutie inovatoare: cupa menstruala. Sanatoasa, ecologica si cat se poate de economica!

Din latex, silicon sau cauciuc natural, aceasta modalitate de protectie in timpul menstruatiei iti ofera o alternativa ecologica la clasicele tampoane si absorbante.

Cupa menstruala, ce masoara 5 cm lungime, se foloseste intocmai precum un tampon, fiind plasata aproape de colul uterin, de unde recolteaza fluxul menstrual.

Hipoalergenica, aceasta nu perturba in nici un fel flora vaginala, ba chiar este recomandata femeilor care sufera de micoze sau alte alergii. Asta pentru ca ea nu absoarbe, ci recolteaza sangele menstrual.

Cum functioneaza?

Cupa menstruala este foarte usor de folosit: ea se goleste si se clateste dupa fiecare utilizare, adica o data la 4-8 ore (in functie de abundenta fluxului menstrual). Ba chiar, face fata si unei nopti intregi.

Poate nu suna prea tentant sa faci acest lucru insa, trebuie sa stii ca aceasta cupa te scapa si de eventualele scurgeri pe langa sau de mirosul neplacut. Iar daca e sa o compari cu metodele traditionale de protectie, nici astea nu sunt chiar atat de placute.

Daca te-ai hotarat sa o incerci, trebuie sa stii ca la inceput e posibil sa iti dea cateva batai de cap in privinta fixarii ei in vagin, insa cu timpul te vei acomoda.

Daca ideea ti se pare respingatoare, uite alte motive pentru care ar trebui sa te mai gandesti:

Este sanatoasa: principalul repros pe care am putea sa il facem tampoanelor este ca usuca peretii vaginali si lasa fibre de bumbac in urma. Cupa menstruala, insa, nu absoarbe sangele menstrual.

Gratie suprafetei ei alunecoase, micro-organismele se scurg natural, permitand suprafetei vaginale sa ramana intacta si pregatita de aparare.

Ecologica:
atat tampoanele cat si absorbantele, prin continutul lor chimic (clor, alcool, parfum) pot provoca un soc toxic. Cupa insa, prin continutul sau neutru, te va proteja de orice iritatie sau alergie.

Economica:
cupa menstruala nu este foarte scumpa – intre 70 si 100 ron, in functie de firma producatoare, si are o valabilitate de 10 ani! Cu banii astia insa, daca ar fi sa folosesti o metoda traditionala de protectie, ti-ai garanta o protectie doar pentru circa 1 an.

Daca faci un calcul mai amplu, luand in considerare cei aproximativ 38 de ani de menstruatie, la care se mai adauga unele probleme si tratamente pentru alergii, gandeste-te cam cati bani ai economisi cu ajutorul cupei menstruale?

Citeste si Un NU hotarat spalaturilor vaginale

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sala de forta si problemele de inima
Sala de forta si problemele de inima