Dantura de Sarbatori: nu lasati alimentele sa va coloreze dintii!

De sarbatori, in general, abunda consumul de produse zaharoase si acide nu numai in cadrul meselor principale, dar si sub forma de gustari pe parcursul intregii zile. Suprafetele dentare sunt supuse agresiunii acide continue si adesea nu doar silueta pacientilor are de suferit pe perioada sarbatorilor.
  • Publicat:
Dantura de Sarbatori: nu lasati alimentele sa va coloreze dintii!
Dantura de Sarbatori: nu lasati alimentele sa va coloreze dintii!

In fiecare an, perioada sarbatorilor devine un adevarat maraton in cautarea tinutei perfecte si a celor mai noi produse de make-up, toate menite sa ne puna cat mai bine in valoare. Insa, primul lucru pe care cei mai multi oameni il observa la noi este zambetul. Cat de sanatos si stralucitor va mai fi acesta dupa un maraton de dezmat culinar?

Medicul stomatolog Bogdan Burducea ne-a explicat re sunt riscurile cauzate de alimentatia din perioada sarbatorilor:

„De sarbatori, in general, abunda consumul de produse zaharoase si acide nu numai in cadrul meselor principale, dar si sub forma de gustari pe parcursul intregii zile. Suprafetele dentare sunt supuse agresiunii acide continue si adesea nu doar silueta pacientilor are de suferit pe perioada sarbatorilor. Toate aceste atacuri pot creste riscul aparitiei sensibilitatii dintilor, atunci cand smaltul, respectiv suprafata exterioara a dintelui, devine deteriorata si uzata, stergand astfel distractia de a manca si de a bea orice iti doresti”, a explicat acesta.

Anumite alimente au un efect negativ asupra esteticii danturii din pricina pigmentilor pe care ii contin si a efectului de demineralizare.

„Pigmentii alimentari impreuna cu demineralizarea accentuata provocata de consumul crescut de alimente de sarbatori poate avea un efect vizibil la nivelul dintilor. Vinul, cafeaua, sucurile naturale, ceaiul isi lasa amprenta la nivelul smaltului dentar. Noi recomandam pacientilor nostri sa vina la medicul stomatolog astfel prevenindu-se problemele ce vor aparea. Detartrajul, periajul profesional, air flow-ul, fluorizarea realizate periodic mentin o stare de sanatate orala buna.”, mai sfatuieste Dr. Bogdan Burducea.

Asadar, desi un ruj rosu aprins pe buze face ca zambetul sa para mai alb, sanatatea trebuie sa vina in primul rand din interior. In plus, o dantura ingrijita si sanatoasa, iti va aduce numai beneficii. Vei observa ca vei avea mai multa incredere in tine, vei zambi mai des, iar cum zambetul este molipsitor, transmitand energie pozitiva, le vei conferi si celor din jur o stare de bine!

Citeste si: Ghid pentru un zambet sanatos

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”