Frumusețea sânilor a fost apreciată dintotdeauna. Însă, din păcate, există detalii neplăcute care pot strica imaginea perfectă de ansamblu a acestora, cum ar fi vergeturile! Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care ele apar, dar și ce soluții există pentru tratarea lor.
Vergeturile sunt un tip de cicatrici care rămân astunci când pielea se întinde sau se strânge într-o perioada scurtă de timp. Aceste schimbări bruște provoacă ruperea colagenului și elastinei, două proteine esențiale cu rol de elasticitate asupra pielii.
Vergeturile apar în urmă întinderii pielii, de cele mai multe ori pe abdomen sau pe coapse. Unele femei, însă, au de-a face cu vergeturile în zona sânilor. În prim stadiu, când abia se formează, ele au o culoare roz, însă pe măsură ce trece timpul, acestea se depigmenteaza și devin mai albe.
Aceasta este una dintre cauzele pentru care medicii nutriționiști sunt atât de vehemenți împotriva slăbirii rapide. Imediat ce ați pus sau ați dat jos câteva kilograme brusc, în scurt timp dungile inestetice își vor face apariția.
Modificările hormonale care au loc în organismul nostru în timpul pubertății determină și ele creșterea rapidă a țesutului mamar, astfel că întinderea bruscă a pielii poate favoriza și apariția vergeturilor nedorite.
În timpul sarcinii, pe măsură ce aceasta avansează, sânii cresc în volum odată cu creșterea nivelului de estrogen. Astfel, mărirea bustului cu 2 numere într-o perioada relativ scurtă de timp poate forța pielea, cauzând astfel apariția vergeturilor.
Pe lângă acești 3 factori principali determinanți, sunt și unii factori de risc care pot contribui la apariția vergeturilor în zona bustului, precum:
Citește și: Vergeturi: cum să le previi şi cum să le estompezi în mod natural!
Dacă primele soluții care îți vin în minte sunt tratamentele și cremele minune care promit miracole și rezultate rapide, să știi că nu este o idee bună să te bazezi exclusiv pe ele.
Pentru a preveni vergeturile din zona sânilor, trebuie să te hidratezi bine, adică să bei cel puțîn 8 pahare de apă pe zi.
De asemenea, alimentația joacă și ea un rol deosebit de important: o dietă sănătoasă și echilibrată înseamnă să fie bogată în nutrienți și acizi grași esențiali.
Citește și: 4 remedii naturale împotriva vergeturilor
Citește și: Uleiul care te scapă de vergeturi!
Surse: HealthLine, Cleveland Clinic, Medical News Today