De ce dorm japonezii pe jos? Beneficii impresionante oferite de somnul pe podea

Există câteva motive pentru care japonezii preferă să doarmă pe jos. Se pare că somnul pe podea are beneficii impresionante pentru sănătate.
  • Publicat:
De ce dorm japonezii pe jos? Beneficii impresionante oferite de somnul pe podea
De ce dorm japonezii pe jos? Beneficii impresionante oferite de somnul pe podea

Trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu un pat moale, confortabil și călduros, care să te îmbrățișeze cu totul atunci când te așezi pe el. Dar dacă intri într-un dormitor japonez, există o șansă foarte mare să nu găsești niciun…pat. Există câteva motive pentru care japonezii preferă să doarmă pe jos și nu, nu este vorba doar de tradiție sau de spațiul economist în apartamentele mici. Se pare că somnul pe podea are beneficii impresionante pentru sănătate.

Scapi de durerea de spate

Atunci când dormi pe o suprafață tare și plată scapi de durerea de spate cu care te-ai confruntat poate ani la rând. În timp, vei observa că atunci când dormi pe o saltea confortabilă și moale, aceasta se deteriorează și coloana ta începe să-și schimbe poziția și să apară durerile de spate, fie ele lombare sau cervicale. Somnul pe podea de ajută să menții coloana vertebrală dreaptă și să previi o postură nenaturală.

Somnul pe podea îmbunătățește postura

Dacă dormi în poziția corectă, iar coloana vertebrală primește suportul necesar, atunci îți va fi mult mai ușor pe timpul zilei să-ți menții spatele drept.

Se îmbunătățește circulația sangvină

Atunci când dormi pe podea se îmbunătățește circulația sangvină, pentru că toată greutatea corpului este distribuită corespunzător și nu mai există presiune în anumite zone ale corpului. Somnul într-o poziție naturală previne și amorțeala produsă de o circulație sangvină proastă. De exemplu, dacă dormi ghemuit pe o parte se pot produce probleme de sănătate precum varice sau chiar cheaguri de sânge.

Te ajută să te trezești la timp

Dacă ți se pare greu să te desparți dimineața de patul tău confortabil, atunci când dormi direct pe podea nu mai ai problema asta. În primul rând, te bucuri de un somn de calitate, dormi suficient și pentru că nu este cel mai confortabil loc, cu siguranță cu vei dori să stai acolo toată ziua.

Este accesibil

Să faci tranziția dintr-un pat super confortabil pe podea este un pas pentru care portofelul îți va mulțumi. Nu mai trebuie să cumperi patul, salteaua, lenjeriile de pat sau protecțiile necesare.

Persoanele care ar trebui să evite somnul pe podea

Somnul pe podea nu este pentru oricine, iar asta pentru că este una dintre cele mai tari suprafețe pe care poți dormi!

  • Pacienții alergici- pentru că pe podea se adună mult praf, persoanele predispuse la alergii ar trebui să evite dormitul pe jos, pentru a nu se confrunta cu vreunul dintre simptomele specifice.
  • Pacienții cu boli osoase- dacă deja suferi de o boală de oase, să dormi pe jos nu este tocmai o idee bună, iar asta pentru că s-ar pune foarte multă presiune pe articulații.
  • Pacienții în vârstă- pentru că mobilitatea este redusă odată cu îmbătrânirea, dormitul pe podea poate fi destul de dificil.
  • Persoanele friguroase- dacă ți se face frig pe timpul nopții evită să dormi pe podea, pentru că cel mai probabil ți se va face și mai frig!

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian