De ce e bine să bei lapte seara, înainte de culcare

Laptele este o băutură cunoscută de mult timp pentru beneficiile sale pentru sănătate, însă anumite beneficii apar doar dacă este băut seara.
  • Publicat:
De ce e bine să bei lapte seara, înainte de culcare

Să bei lapte înainte de culcare poate aduce mai multe beneficii datorită conținutului său de nutrienți. Iată câteva motive pentru care este considerat o alegere bună.

Cum te ajută laptele să adormi și ce se va întâmpla dacă îl bei în fiecare seară

Laptele conține triptofan și melatonină: Laptele conține triptofan, un aminoacid esențial care ajută la producerea serotoninei și melatoninei, hormoni care joacă un rol important în reglarea somnului. Melatonina induce somnul, iar serotonina contribuie la relaxare.

Laptele conține calciu: Laptele este o sursă bună de calciu, un mineral important pentru sănătatea oaselor, dar care ajută și la relaxarea musculaturii și sistemului nervos, favorizând astfel somnul liniștit.

Laptele conține proteine: Laptele conține proteine care pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge pe timpul nopții, prevenind trezirile cauzate de foame sau de scăderea glicemiei.

La ce oră e bine să bei laptele?

Dacă te întrebi când ar fi mai bine să bei laptele, află că pentru a beneficia de toate proprietățile sale se recomandă ca laptele să fie băut seara, în special înainte de culcare. Atenție! Această recomandate este făcută și în funcție de ritmul circadian și compoziția nutrițională a laptelui.

Consumul de lapte noaptea: pentru cine e INTERZIS

Consumul de lapte noaptea: pentru cine e INTERZIS

Nu uitați de contraindicații. Laptele înainte de culcare nu este recomandat persoanelor care suferă de deficit de lactază (intoleranța la lactoză), potrivit Healthline.

Acest lucru poate duce la probleme cu tractul gastro-intestinal. De asemenea, dacă luați medicamente sau pastile, acestea nu trebuie luate cu lapte. Dacă nu aveți contraindicații, beți lapte cald și nu mai târziu de jumătate de oră înainte de culcare.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”