De ce nu este bine să împarți prosopul de plajă sau să faci sex în piscină?

Medicul londonez menționează că prin acest gest banal și chiar în urma înotului în piscină poți lua infecții cu transimitere sexuală.
  • Publicat:
De ce nu este bine să împarți prosopul de plajă sau să faci sex în piscină?
Foto: shutterstock / De ce nu este bine să împarți prosopul de plajă sau să faci sex în piscină?

Zilele de vară sunt tentante pentru mersul la piscină, doar că trebuie să luăm în calcul că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Dr. Sarah Welsh a dezvăluit pentru The Sun motivul pentru care nu ar trebui să-ți împarți prosopul cu o altă persoană la piscină vara aceasta. Medicul londonez menționează că prin acest gest banal și chiar în urma înotului în piscină poți lua infecții cu transimitere sexuală.

„Evită să-ți împarți prosopul de plajă cu o altă persoană pentru că poți lua păduchi pubieni”, spune specialistul.

Păduchii pubieni, cunoscuți în limbaj popular ca lăței, sunt insecte care se hrănesc exclusiv cu sânge uman. Păduchele pubian se găsește de obicei în părul pubian al persoanei infectate, alteori poate fi depistat în gene. La bărbații cu un nivel înalt de pilozitate, lățeii se pot întâlni printre firele de păr de pe abdomen, piept sau în barbă.

Deși unele persoane urmează un tratament pentru îndepărtarea lor, ideal este să nu împarți hainele, patul, prosopul sau obiecte personale precum lama de ras, dar și să eviți contactul sexual cu ele.

Păduchii pubieni nu sunt singurul lucru de care trebuie să te ferești atunci când mergi la piscină. Dr. Welsh menționează că o persoană poate lua infecții cu transmitere sexuală din piscină, mai ales dacă faci sex în piscină.

„Dacă faci sex în piscină există riscul de infecții cu transmitere sexuală, iar asta pentru că șansele să porți un prezervativ în acel moment sunt reduse”, spune specialistul pentru The Sun.

Dacă folosești prezervativ, apa îi poate impacta eficacitatea și, fie poate aluneca, fie se poate rupe. Din acest motiv se recomandă ca activitățile sexuale să nu aibă loc în piscină, chiar dacă ești cu un partener de încredere.

„Totodată este o oportunitate ideală pentru alți germeni de a pătrunde în tractul reproducător și astfel se pot produce iritații”, spune specialistul.

Clorul și alți agenți de curățare folosiți în piscină pot afecta echilibrul bacteriilor bune din vagin și astfel te poți confrunta cu vaginoză bacteriană și inflamații.

Probabil acum te întrebi dacă poți contacta infecții cu transmitere sexuală doar pentru că împarți piscina cu alte persoane străine, fără să ai contact cu ele. Răspunsul este nu, deoarece clorul distruge bacteriile de acest fel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”