Dormi cu căldura pornită? Află cum îți afectează sănătatea

Știai că nu este deloc benefic pentru sănătate să dormi cu căldura pornită? Iată ce riști dacă lași centrala pornită.
  • Publicat:
Dormi cu căldura pornită? Află cum îți afectează sănătatea
Foto: envato

Odată ce temperaturile au început să scadă am fost nevoiți să dăm drumul la căldură, mai ales dacă lucrăm de acasă. Dar știai că nu este deloc benefic pentru sănătate să dormi cu căldura pornită? Iată ce riști dacă lași centrala pornită.

Îți poți strica somnul

Atunci când dormi cu căldura pornită se poate face prea cald și te poți trezi pe timpul nopții, iar asta pentru că organismului îi este destul de greu să-și regleze temperatura pe timpul nopții. În felul acesta reduci somnul profund și te confrunți cu fluctuații de somn. Potrivit Fundației Somnului, temperatura ideală pentru cameră ca să poți dormi bine este între 15.6 și 20°C.

Mecanismul nostru natural de răcire trebuie să lucreze intens, ceea ce înseamnă că folosește mai multă energie. Ca rezultat, ne simțim mai obosiți față de obicei, iar această senzație poate fi una persistentă.

Ești mai predispus la răceală

Atunci când dormi cu căldura pornită, iar temperatura nu este una ideală, aerul din cameră poate fi unul uscat, ceea ce te poate predispune la gripă, răceală și infecții ale sinusurilor, scrie WebMD.

Din cauza căldurii există riscul ca în cameră să fie mai mult praf sau alți alergeni care îți pot inflama sinusurile. Cercetătorii Universității Medicale din Varșovia au descoperit că încălzirea casei poate fi un factor de risc pentru apariția rinitei alergice și astmului.

Îți poate usca pielea

Când dormi cu căldura pornită riști să te confrunți și cu piele uscată, ceea ce te predispune la psoriazis și eczeme. Poate fi destul de problematic, mai ales dacă deja te confrunți cu aceste afecțiuni ale pielii.

Semnele care îți indică faptul că pielea este prea uscată sunt duritatea la atingere și aspectul solzos al pielii. Dacă nu se aplică un hidratant şi o cremă pentru piele după spălat, apare senzaţia neconfortabilă că pielea se “strânge”. Crăpăturile şi exfolierea sunt semne de extremă uscăciune şi de piele deshidratată.

Surse:

  • https://www.webmd.com/women/dry-indoor-air
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7247069/
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian