Drenajul limfatic, acasă: cum să îl practici

Drenajul limfatic făcut acasă nu se compară cu cel făcut de un specialist, dar nu e niciodată târziu să știi ce ai de făcut în caz de nevoie.
  • Publicat:
Drenajul limfatic, acasă: cum să îl practici
Foto: pexels

Chiar dacă de multe ori este numit masaj limfatic, nu este deloc cum ți-l imaginezi, cu lumânări și uleiuri esențiale. Aceste tip de tratament se concentrează pe sistemul limfatic pentru a ajuta la mișcarea fluidelor prin corp. Astfel, sunt reduse umflăturile și chiar este îmbunătățit sistemul imunitar. Bineînțeles, drenajul limfatic făcut acasă nu se compară cu cel făcut de un specialist, dar nu e niciodată târziu să știi ce ai de făcut în caz de nevoie.

Drenajul limfatic: beneficii

Sistemul limfatic este localizat superficial, aproape imediat sub piele, iar din acest motiv tratamentul trebuie să fie extrem de delicat. Tehnica constă în combinarea unor strângeri ușoare și mișcări folosite pe principalele zone ale sistemului limfatic precum gât, subraț, piept, abdomen și coapse. În timpul unui drenaj limfatic profesional vei sta întinsă pe o masă și vei primi tratamentul timp de 30-90 d minute, în funcție de serviciile oferite.

Principalul beneficiu al drenajului limfatic este că reduce picioarele umflate, să zicem, ajutând la eliminarea excesului de fluide din față sau corp. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar, deoarece te scapă de patogeni. Un alt beneficiu este acela că reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește somnul și oferă strălucire pielii.

Cum să îl practici acasă?

Folosește o perie uscată

Peria uscată este o tehnică antică prin care se face drenajul limfatic și, deși masajul oferă rezultate profunde, această variantă este mai accesibilă și mai ușor de practicat. Ai nevoie de o perie cu fibre naturale și un mâner lung pentru a fi ușor de manevrat. Întotdeauna folosește peria uscată pe pielea uscată, ideal înainte de a face duș. Începi cu picioarele și urscă spre partea superioară a corpului cu mișcări delicate, largi și circulare. Masajul cu peria uscată, pe lângă faptul că te ajută la drenarea fluidelor din organism, te ajută și la exfolierea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult