Durere în spatele genunchiului: ce afecțiuni poate ascunde

Chiar dacă îți place să alergi sau nu, din când în când te poți confrunta cu dureri articulare și de genunchi, dar când o durere în spatele genunchiului apare, se schimbă radical lucrurile.
  • Publicat:
Durere în spatele genunchiului: ce afecțiuni poate ascunde
Foto: pexels

Chiar dacă îți place să alergi sau nu, din când în când te poți confrunta cu dureri articulare și de genunchi, dar când o durere în spatele genunchiului apare, se schimbă radical lucrurile. Deși ești tentat ca în acel moment să continui să alergi, convingându-te că nu este nimic grav și alegi să ignori durerea, acest lucru nu te va ajuta prea mult. Există anumite afecțiuni care se pot ascunde în spatele acestor dureri și nu trebuie să le neglijezi.

Durere în spatele genunchiului: cauze comune

Tendinita la genunchi

Dacă te confrunți cu o durere apărută brusc în spatele genunchiului atunci când începi să alergi, te poți confrunta cu tendinita la genunchi. Aceasta apare de cele mai multe ori la alergătorii care parcurg distanțe lungi și participă la maratoane sau semi-maratoane. Fă o vizită la cabinetul medicului și specialistul va știi ce agravează această durere.

Chistul Baker

Atunci când te apleci sau când îți întinzi picioarele, dacă simți o durere în spatele genunchiului te poți confrunta cu chistul Baker. Acesta se regăsește în spatele genuchiului atunci când întinzi piciorul și se simte ca un balon cu apă. Prea mult alergat fără variații de viteză sau distanță poate cauza frecarea în exces a cartilajelor din zona genunchiului, iritând astfel țesutul moale.

Ruptura de menisc

O simplă cădere în genunchi sau răsucirea acestuia poate rezulta o ruptură de menisc care apare ulterior ca o umflătură minoră care se va îmbunătăți în decurs de două-trei săptămâni. În această situație ai nevoie de un RMN pentru a putea stabili cât de gravă este leziunea. Medicii îți pot recomanda totodată fizioterapia care, pe viitor, te poate ajuta să-ți întărești articulațiile. În plus, exercițiile fizice sunt întotdeauna binevenite pentru articulații sănătoase și sănătate în general.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult