E periculos sau nu să recongelezi carnea după ce ai dezghețat-o? Ce trebuie să știi

Atâta timp cât carnea a fost depozitată corespunzător și dezghețată încet, poate fi recongelată în siguranță.
  • Publicat:
E periculos sau nu să recongelezi carnea după ce ai dezghețat-o? Ce trebuie să știi

Cu siguranță vi s-a întâmplat să scoateți un pachet cu carne de la congelator pentru a găti ceva, dar între timp v-ați răzgândit și ați dorit să puneți carne înapoi în congelator. Însă cât de sigur este acest proces pentru sănătate? Aflați în rândurile de mai jos la ce riscuri vă expuneți. 

Cât de periculoasă este carnea recongelată?

Carnea proaspătă se poate strica destul de rapid, așa că multe persoane aleg să o congeleze. Acest proces este o modalitate excelentă de a păstra pe termen lung carnea, peștele, legumele și fructele. Cu toate acestea, experții susțin că odată ce aceste produse au fost decongelate nu este indicat să le mai recongelați. În primul rând, își vor pierde textura și vor avea un gust neplăcut.

Totuși, s-ar putea să vă întrebați dacă carnea poate fi recongelată de mai multe ori. S-ar putea să vină un moment în care dezghețați carnea congelată și apoi decideți să nu o mai gătiți.

Citește și: Câte luni poate fi ținută carnea de porc, de pui și de vită în congelator

Regulile de care trebuie să țineți cont

În acest caz, este sigur să recongelați carnea, atâta timp cât a fost dezghețată și păstrată corespunzător în frigider, nu la temperatura camerei. Dacă este făcută corect, recongelarea cărnii nu prezintă niciun risc pentru sănătate, mai spun specialiștii, scrie healthline.com. 

Citește și: Cele 8 alimente care pot fi recongelate, dacă le-ai decongelat și te-ai răzgândit

În primul rând, trebuie să vă asigurați că bucățile de carnă au fost ambalate corect, înainte de a fi recongelate. Ca o regulă generală, carnea poate fi recongelată atâta timp cât:

  • a fost păstrată corespunzător în frigider în timp ce s-a dezghețat.
  • a fost recongelată în maxim 3-4 zile
  • nu a fost lăsată afară din frigider mai mult de 2 ore
  • nu a petrecut mai mult de 1 oră la temperaturi peste 30 de grade.

Ce se întâmplă dacă recongelați peștele

În cazul în care aveți pește pe care doriți să-l recongelați, trebuie să știți că acest lucru nu este tocmai ok pentru sănătate. De aceea, este mai bine să consumi peștele de îndată ce l-ai dezghețat. De asemenea, nu este recomandat să îl scoți din ambalajul vidat în care a fost vândut pentru că în contact cu oxigenul se favorizează apariția bacteriilor.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”