Este bine sau nu? Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei un pahar de apă seara, înainte de culcare

  • Publicat:
Este bine sau nu? Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei un pahar de apă seara, înainte de culcare

Probabil știi cât de importantă este hidratarea și te numeri printre cei care încearcă să compenseze seara, pe ultima sută de metri, deficitul de lichide. Oricum ar fi, beneficiile unui pahar cu apă consumat înainte de culcare sunt multiple, spun specialiștii.

Beneficiile unui pahar cu apă seara

Detoxifiere

Dacă bei un pahar de apă înainte de culcare, corpul ți se curăță/ purifică mult mai bine, iar digestia are loc mult mai ușor în timpul somnului. Totodată, rinichii se detoxifică mult, mult mai bine decât în mod normal, apă băută înainte de culcare ajutându-i să îți “golească” mult mai ușor, mai corect și mai rapid trupul de impurități.

Somn mai odihnitor

Un pahar de apă consumat înainte de culcare îți echilibrează că nimeni altul cantitățile de vitamin și minerale din corp. Că să nu mai spunem că nivelul hormonilor revine la normal. Toate astea îți determină corpul să se relaxeze și, automat, ai somnul mult mai bun și mai odihnitor.

Metabolism accelerat

Potrivit experților, corpul tău trebuie să ridice temperatura apei pe care o bei. Astfel, cu cât mai rece este apă, cu atât ami multe calorii arde corpul tău.

Piele mai sănătoasă

Pielea se regenerează în timpul nopții. Cu cât mai multă apă are la dispoziție în acest proces, cu atât mai bine și mai repede își recapătă elasticitatea, ridurile se netezesc.

Dimineața te vei trezi cu un ten curat, cu un aspect mult mai tânăr și nu tern sau obosit. De fapt, se știe clar că apă diminuează și vindecă absolut orice problem a tenului – inclusive păcătoasa acnee.

Ce spun specialiștii? Când e bine să luăm ultima înghițitură de apă, înainte de culcare

„Unii oameni nu beau suficientă apă în timpul zilei, așa că, în timpul nopții, li se face sete”, spune Shelby Harris, psiholog. De aceea, beau un pahar sau două de apă și apoi se trezesc de mai multe ori pentru a merge la toaletă.

„Încurajez oamenii să încerce să se hidrateze pe tot parcursul zilei, astfel încât să nu simtă nevoia de hidratare noaptea”, adaugă ea.

De asemenea, urologii recomandă că ultima înghițitură de apă să fie luată cu trei până la patru ore înainte de culcare.

Desigur, nu ar trebui să renunțăm complet la paharul de apă de pe noptieră și nici să nu ne abținem să mai sorbim o înghițitură, mai ales dacă trebuie să luăm medicamente la o anumită oră, spun specialiștii.

Citește și: De ce e bine pentru creier să bei 2 pahare cu apă dimineața

FOTO: Shutterstock, SURSA: Mindbodygreen

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian