Femeia care a ajuns să mănânce patru salate întregi ZILNIC. Nu se putea controla! La spital, doctorii i-au pus un diagnostic crunt

Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru un tratament eficient, dar unele simptome pot fi atât de neobișnuite încât sunt ușor de ignorat.
  • Publicat:
Femeia care a ajuns să mănânce patru salate întregi ZILNIC. Nu se putea controla! La spital, doctorii i-au pus un diagnostic crunt

Detectarea precoce a cancerului este crucială pentru tratarea eficientă. Uneori, însă, simptomele pot fi atât de neobișnuite încât sunt ignorate până este prea târziu. De la voci care îți dau instrucțiuni să mergi la doctor, pofte misterioase de salată verde și până la comportamentul ciudat al animalului de companie, medicii au întâlnit cazuri cu adevărat bizare. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite semne ale unei boli devastatoare care afectează aproape 400.000 de britanici și două milioane de americani în fiecare an.

Semne atipice care anunță instalarea cancerului

Vocile necunoscute

Auzirea unor voci care nu există este, în mod obișnuit, un semn al pierderii legăturii cu realitatea. Însă, pentru unii oameni, aceste voci au fost un avertisment salvator că au cancer.

O femeie chiar a primit instrucțiuni detaliate să caute ajutor medical de la o voce care nu exista. Cazul acestei femei a fost documentat în British Medical Journal. În 1984, stând acasă, AB a auzit brusc voci care îi spuneau:

„Te rog să nu te sperii. Știu că este șocant pentru tine să mă auzi vorbindu-ți așa, dar acesta este cel mai ușor mod în care m-am gândit să te ajut. Eu și prietenul meu am lucrat la Spitalul de Copii, Great Ormond Street, și am vrea să te ajutăm.”

Deși AB nu fusese niciodată la acel spital, în panică, a căutat ajutorul medicului său de familie, care i-a oferit o trimitere urgentă la un psihiatru. Acesta i-a prescris medicamente care au făcut vocile să dispară temporar. Vocile au revenit însă în timpul unei vacanțe și i-au dat o adresă exactă la care să meargă în Anglia, care s-a dovedit a fi departamentul de tomografie computerizată al unui spital din Londra. Scanarea a dezvăluit un meningiom, un tip de tumoare care crește în membrana care înconjoară creierul. Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar femeia nu a mai auzit niciodată vocile.

Pofte alimentare misterioase

Pofta bruscă de a consuma anumite alimente mai puțin obișnuite poate fi un semn de cancer. Acesta a fost cazul lui Elsie Campbell, care a început să consume patru salate verzi pe zi în 2004. Soțul ei, cercetător de profesie, a descoperit că salata verde conține sulforafan, un antioxidant natural care lipsește la pacienții cu cancer de sân. Aceasta a determinat-o pe Elsie să-și examineze sânii și să descopere un nodul, care s-a dovedit a fi canceros.

Elsie a povestit:

„M-am trezit într-o zi și brusc am poftit la salată. Până la sfârșitul zilei, consumam trei sau patru salate verzi întregi. Știam că ceva nu este în regulă, iar familia mea a început să-și facă griji pentru mine.”

Câinele, detectiv al cancerului

Pentru unii proprietari de animale de companie, câinele lor a reușit să detecteze boala. Lindsey Thwaites din South Yorkshire a fost una dintre aceste persoane, al cărei câine nu o lăsa în pace, mirosindu-i constant zona feselor. Aceasta a determinat-o să ceară opinia unui medic, descoperind astfel că avea cancer anal în stadiul trei.

Trisha Allison, din Nottingham, a avut o experiență similară cu câinele ei Luna, care a început să-i mirosească insistent pieptul. Aceasta a descoperit un nodul și a fost diagnosticată cu cancer de sân, datorită comportamentului neobișnuit al câinelui.

Semne comune de cancer de care trebuie să fii conștient

Cazurile menționate sunt notabile datorită naturii lor neobișnuite, dar majoritatea oamenilor vor observa simptome mai obișnuite, dar la fel de grave. Profesorul Karol Sikora, oncolog renumit, menționează că oamenii ar trebui să fie atenți la simptomele clasice precum noduli, sângerări și schimbări în obiceiurile intestinale. Orice simptom care persistă mai mult de două săptămâni trebuie investigat.

Rachel Orritt, manager de informații de sănătate la Cancer Research UK, adaugă:

„Există peste 200 de tipuri diferite de cancer, motiv pentru care nu există un simptom ‘tipic’ al cancerului. Uneori, simptomele afectează zone specifice ale corpului, cum ar fi stomacul sau pielea. Dar semnele pot fi și mai generale, incluzând pierderea inexplicabilă în greutate, oboseala sau durerea.”

Simptomele comune includ tusea, durerea în piept și dificultatea de respirație, balonarea, schimbările la nivelul alunițelor, pierderea inexplicabilă în greutate, durerea abdominală sau de spate, pielea mâncărime sau galbenă și oboseala.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk/health/article-2021027/Breast-cancer-symptoms-Elsie-Campbell-diagnosed-develops-LETTUCE-addiction.html

Sursă foto – GSR-PhotoStudio / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”