Femeia de 102 ani care merge zi de zi la muncă. Lucrează încă din anul 1940. Ce job are

Deborah Szekely, în vârstă de 102 ani, continuă să lucreze, demonstrând că pensionarea nu este pentru toată lumea.
  • Publicat:
Femeia de 102 ani care merge zi de zi la muncă. Lucrează încă din anul 1940. Ce job are

Deborah Szekely, o femeie de 102 ani, continuă să lucreze la centrul de sănătate pe care l-a fondat acum 80 de ani și nu intenționează să se pensioneze prea curând. Deschis în iunie 1940 în Baja California, Mexic, Rancho La Puerta a fost locul în care Deborah și soțul ei, acum decedat, și-au dedicat viața promovării sănătății și longevității.

Deborah Szekely, secretele unei vieți lungi și fericite

Deborah Szekely a împărtășit câteva dintre secretele care au ajutat-o să trăiască o viață lungă și împlinită. Unul dintre acestea este exercițiul fizic constant.

„Tipul specific de exercițiu nu contează; ceea ce contează este să te forțezi suficient pentru a simți efortul, să-ți crești ritmul cardiac și să transpiri. Dacă te simți epuizat, faci o treabă bună”, a declarat ea pentru Barrons.

De asemenea, nu este surprinzător că Szekely menține o dietă sănătoasă. Este pescetariană încă din copilărie și încearcă să mănânce cât mai proaspăt posibil. Își cultivă mare parte din alimente, dar nu se abține de la o delicatesă ocazională, cum ar fi înghețata cu cafea.

Pe lângă dieta și exercițiul fizic, Szekely subliniază importanța unei atitudini pozitive.

„Lumea are o mulțime de probleme și nu poți face nimic în privința lor. Când te îngrijorezi, adaugi la probleme. Prin faptul că nu te îngrijorezi, scazi din probleme”, a spus ea pentru Women’s World.

De asemenea, nu crede în regrete sau în a privi înapoi.

„Este o pierdere totală de timp. Nu poți face nimic în privința trecutului – e deja încheiat”, a adăugat ea pentru CNBC.

Secrete pentru longevitate

Deborah Szekely pune mare preț pe implicarea în comunitate.

„Supraviețuirea comunității este absolut vitală pentru longevitate. Sănătatea și fericirea vecinilor noștri nu sunt doar importante; sunt o necesitate. Fără sănătatea celor din jurul tău, este greu să fii sănătos”, a explicat ea pentru Barrons.

Deborah Szekely face parte dintr-un grup tot mai mare de persoane care trăiesc peste 100 de ani. În 2021, doar 0,27% dintre americani aveau 100 de ani sau mai mult, dar rata celor care devin centenari aproape s-a dublat în ultimele două decenii, conform datelor ONU. Pe măsură ce tot mai multe persoane ating acest prag, cercetătorii de la Universitatea Boston și Tufts Medical Center au analizat ADN-ul și stilurile de viață ale șapte centenari pentru a descoperi „fântâna tinereții”.

Oamenii de știință au studiat celulele mononucleare din sângele periferic — o categorie largă de celule imune găsite în sânge — și au determinat că acești centenari au sisteme imunitare foarte funcționale care au luptat cu succes împotriva multor afecțiuni și s-au recuperat de pe urma acestora.

Sursă – https://nypost.com/2024/07/04/lifestyle/grandmother-102-still-works-at-a-health-resort-heres-why-retirement-isnt-for-her/

Sursă foto – Image-Source  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian