Gonoreea, a doua cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală, după chlamydia, care afectează anual peste 100 de milioane de oameni, ameninţă să intre în cărţile de medicină cu mai mult decât acest titlu. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra existenţei unei tulpini de gonoree care este rezistentă la antibiotice.
Un expert al instituţiei a declarat chiar că în câţiva ani această boală va deveni rezistentă la orice formă de tratament care există în prezent. Gonoreea afectează milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an, iar dacă nu este tratată, poate cauza infecţii ale uretrei sau colului uterin, infertilitate atât la bărbaţi cât şi la femei, complicaţii în timpul sarcinii şi chiar deces, în cazuri extreme.
În unele situaţii, copiii născuţi din mame netratate de gonoree pot suferi infecţii oculare severe, care pot conduce chiar şi la orbire. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dezvoltat un plan în vederea combaterii răspândirii acestei bacterii, care prevede conştientizarea importanţei tratării în faze incipiente a acestei boli şi dezvoltarea cercetărilor pentru descoperirea de noi medicamente.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an mai mult de 106 milioane de oameni iau această boală. Şi profit de apariţia acestei veşti rele, ca să vă reamintesc că numai şi numai prezervativul asigură protecţie în faţa aşa-numitelor BTS, boli cu transmitere sexuală.
Citeşte şi: Bolile plăcerii-cu ce te poţi alege după o noapte de iubire!
OMS avertizează: gonoreea nu mai răspunde la tratament! E nevoie de soluţii urgente