Nivelul acidului uric crește atunci când rinichii nu reușesc să îl elimine în mod corespunzător. Alimentația joacă un rol deosebit de important în gestionarea lui, iar fructele, de pildă, pot fi aliați de nădejde în tot acest proces! Iată care, mai exact!
Nivelul crescut al acidului uric în sânge, cunoscut sub numele de hiperuricemie, poate fi asociat cu mai multe condiții medicale, dintre care cea mai cunoscută este guta.
Citește și: Remediul natural pentru gută. Cum să ameliorezi simptomele în 15 minute
Consumul anumitor fructe poate ajuta la menținerea nivelului de acid uric în limite normale și poate reduce riscul de complicații asociate cu hiperuricemia. Iată ce fructe trebuie să consumi și tu, începând de azi, dacă vrei să îți ții sub control nivelul de acid uric din organsim.
Fie că vorbim de nucile românești sau nucile pecan, fisticul, migdalele sau caju, o porție mică în fiecare zi îți va regla nivelul acidului uric în organism. Nucile sunt surse naturale de fibre, dar și de grăsimi bune și de magneziu. Sunt bune pentru întregul organism.
Ananasul conține bromelină, o enzimă care poate ajută la descompunerea acidului uric și poate contribui simțitor la eliminarea acestuia din organism.
Fructul kiwi este bogat în antioxidanți, dar și în vitamina C, două elemente care sprijină reducerea nivelului de acid uric și previn formarea cristalelor de acid uric în articulații.
Curmalele sunt un desert delicios care înlocuiește cu succes zahărul în multe dintre cazuri. Pline de antioxidanți, carotenoizi, polifenoli, fitosteroli și antociani, acestea au proprietăți antiinflamatorii și sprijină reducerea inflamației și, implicit, a nivelului de acid uric.
Prunele sunt o sursă excelentă de fibre și antioxidanți și sprijină eliminarea acidului uric prin intermediul tractului digestiv, reușind astfel să reducă încărcătura urică asupra rinichilor. Pot fi consumate uscate, sunt un desert absolut savuros!