Gemul si dulceata ar putea opri din evolutie tumorile canceroase, potrivit unor noi studii care atesta faptul ca un agent folosit la prepararea celor doua produse are proprietati anticancerigene. Atat dulceata, cat si gemul contin pectina, care blocheaza dezvoltarea cancerului.
Pectina, un produs natural fibros ce se gaseste in fructe si legume, este utilizat atat in fabricarea gemurilor si dulceturilor, cat si a altor produse alimentare, inclusiv pentru dulciuri, iaurt si alte bauturi din lapte.
Noile cercetari arata ca, in conditii prielnice, pectina elibereaza un fragment molecular cu proprietati anti-cancer.
Fragmentul produs se leaga de galectin 3, o proteina care influenteaza toate etapele de progresie a cancerului. Aceasta legatura cu galectin 3 poate afecta capacitatea de dezvoltare a celulelor maligne, potrivit noului studiu.
Modificarea pectinei utilizata in gemuri si dulceturi ar putea produce astfel un efect anti-cancer. Tratamentele deja folosite de industria alimentara pentru a modifica pectina favorizeaza producerea fragmentului indentificat.
In prezent, nu este foarte clar daca fructele si legumele neprelucrate contin pectina intr-o forma care poate combate cancerul. Cea mai mare cantitate de pectina vine din coaja fructelor citrice si din pulpa de mere.
Tu iti pregatesti singura dulceata?
Citeste si Cura de gutui, aur curat pentru sanatate
Ma gandesc la mine