Hoțul tăcut al vederii: 5 semne discrete pe care le dă

Hoțul tăcut al vederii este una dintre problemele de sănătate oculară care poate trece neobservată, iar asta pentru că semnele pe care le dă sunt discrete.
  • Publicat:
Hoțul tăcut al vederii: 5 semne discrete pe care le dă
Hoțul tăcut al vederii: 5 semne discrete pe care le dă

Sănătatea ochilor este la fel de importantă că starea generală de sănătate. Mai mult, ochii pot indica mai multe probleme care au loc la nivelul întregului organism, dar unele afecțiuni care pot apărea la nivelul ochilor își fac subtil simțită prezența și pot trece neobservate. Hoțul tăcut al vederii, de exemplu, poate fi unul dintre ele. Glaucomul, căci despre el este vorba, este un termen general folosit pentru a descrie un grup de afecțiuni oculare care distrug nervul optic și care, ulterior, pot duce la pierderea vederii.

Multe persoane pot dezvolta glaucomul la ambii ochi, deși boala se poate înrăutăți doar la unul singur. Pe lângă faptul că este important să cunoști de câte tipuri este, depistarea timpurie a semnelor care anunță glaucomul poate fi salvatoare.

Multe persoane nu se confruntă cu semne notabile, motiv pentru care este importantă examinarea de rutină pentru a depista boala în stadii incipiente. Glaucomul este ireversibil, motiv pentru care ai nevoie de tratament pentru a preveni orbirea.

5 semne pe care le dă hoțul tăcut al vederii (glaucomul)

Ochi tulburi, albicioși

Ochiul devine tulbure și cu un aspect albicios, ca si cum ar fi acoperit de o peliculă, în momentul în care tensiunea din nervul optic împinge un lichid transparent „umor apos” în cornee.

Vase de sânge dilatate

Din cauza hipertensiunii oculare vasele de sânge se inflamează și astfel apar firișoare roșii pe albul ochiului.

Dureri de cap puternice însoțite de vărsături

Durerile intense de la nivelul ochilor sunt cauzate de presiune intraoculară, iar pentru că organismul eliberează mai multă adrenalină pentru a combate acest disconfort, pot apărea senzațiile de greață și vărsături.

Scăderea vederii la un ochi

Scăderea bruscă a vederii apare din cauza fibrelor nervoase afectate de glaucom.

Lăcrimarea excesivă

Un alt semn de glaucom mai poate fi lăcrimarea excesivă, care apare în urma înfundării parțiale sau totale a canalului lacrimal.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”