”Human: The World Within” (NETFLIX), documentarul despre această mașinărie uimitoare care este omul

  • Publicat:
”Human: The World Within” (NETFLIX), documentarul despre această mașinărie uimitoare care este omul

”Human: The World Within” combină detalii științifice uimitoare și reflecții personale despre cum funcționează corpul tău. De la sistemul tău nervos până la inima ta care bate, corpul tău este un univers vast de celule, procese biologice și sisteme ascunse.

Cum este în interiorul tău? O serie limitată marca PBS pe care o poți urmări pe Netflix te duce acolo ca să vezi. ”Human: The World Within” explorează cum sistemele interne ale corpului alimentează viețile umane, spunând poveștile personale ale oamenilor din întreaga lume și explicând știința a ceea ce se întâmplă în corpurile lor.

Narat de Jad Abumrad, seria documentară în șase părți combină explicații științifice și interese umane. Fiecare episod explorează un sistem diferit al corpului: creierul și sistemul nervos, inima și sistemul circulator, intestinul uman, sistemul imunitar, simțurile și sistemul reproducător.

Abumrad este un povestitor captivant și are la dispoziție mult material — corpurile îndeplinesc mii de sarcini în fiecare secundă, iar funcționarea lor internă este uimitor de complexă. Serialul este plin de cercetări științifice și grafică strălucitoare. Dar adevărata sa forță constă în umanitatea sa.

În episodul despre intestin, de exemplu, poveștile unui ultramaratonist Navajo și ale unui postitor hindu ridică și răspund la întrebări despre cum transformă corpul hrana în energie și ce se întâmplă când acea energie este împinsă la limitele sale. Rezultatul este surprinzător de emoționant, oferindu-ți șansa de a te minuna de procesele și părțile pe care este ușor să consideri că ți se cuvin.

Poate că vei începe să te uiți la „Human” pentru a înțelege mai bine, de exemplu, cum reușește sistemul imunitar să respingă amenințările reprezentate de microorganisme precum virusurile și bacteriile. Dar s-ar putea să îl termini apreciind cu adevărat nesfârșita serie de sarcini, procese și părți care te fac ceea ce ești.

Sursă foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: Vrei să înțelegi mai bine cum funcțioază mintea? ”The Mind, Explained” (NETFLIX) are toate răspunsurile

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian