Ieșitul la toaletă nu este cel mai preferat subiect de discuție, mai ales că multe persoane nu se simt confortabil să vorbească despre asta. Deși este un subiect sensibil, acesta este un obicei perfect normal pentru un oranism care funcționează corespunzător. De fapt, ieșitul la toaletă este și un indicator important pentru starea generală de sănătate.
Pe lângă faptul că sănătatea tractului gastrointestinal contribuie la starea de bine a organismului, totodată poate contribui și la sănătatea mentală. Constipația și bolile care afectează tractul intestinal îți pot afecta dispoziția și, tocmai de aceea este important să ai în vedere activitatea tractului intestinal și semnalele pe care le transmite.
Unele afecțiuni pot fi mai severe decât altele și pot necesita tratamente medicale mai complexe, dar există și activități care te pot ajuta să ameliorezi disconfortul și constipația ocazională.
În general, activitatea fizică te ajută să ieși mai ușor la toaletă și să ai un scaun regulat. Exercițiile de aerobic, precum mersul pe jos, ciclismul, înotul și practicarea unui sport preferat ajută la ameliorarea constipației. De asemenea, activități precum yoga, respirația profundă și meditația ajută la activarea sistemului nervos parasimpatic. Atunci când organismul este în starea parasimpativă, are capacitatea de a se relaxa și concentra pe digestia mâncării. Astfel te bucuri de un bol regulat.
Un alt aspect de care să ții cont atunci când mergi la toaletă este unghiul anorectal. Mai exact, trebuie să creezi un unghi de 90 de grade pentru colon. Atunci când ești în această poziție, ca de genuflexiune, mușchii se relaxează total.