Improspateaza-ti respiratia!

Se spune ca esti frumoasa atunci când te simti frumoasa. Nimic mai adevarat, dar te simti frumoasa, atunci când stii ca toate detaliile imaginii tale sunt perfecte. Nu poti pleca linistita si increzatoare de acasa cu tivul fustei desfacut sau cu rim
  • Publicat:
Improspateaza-ti respiratia!
Improspateaza-ti respiratia!

Nu doar la imaginea optica se reduce perceptia noastra sau a celor din jurul nostru. Acolo, in sertarasele memoriei, de multe ori asociem unei imagini si un miros. De cate ori ni s-a intâmplat sa simtim un anumit parfum si apoi ne-a zburat gandul la persoana care-l foloseste? Mai mult sau mai putin constienti de acest lucru, folosim in fiecare zi o groaza de produse parfumate, de la banalul si indispensabilul sapun, pâna la foite de gelatina mentolate pentru o respiratie proaspata. Insa fara periuta de dinti insotita de pasta si fara vizite regulate la stomatolog, e putin probabil sa-ti miroasa gura a flori o viata intreaga!

Secretul unei respiratii placute

O dantura ingrijita si o igiena buna, spun specialistii. Putem rontai toata ziua bomboane mentolate si guma de mestecat, dar, daca dintii sunt cariati sau lucrarile dentare nu sunt corect facute, iar periuta de dinti nu e prietena noastra cea mai buna, tot degeaba. Atâta timp cât exista un loc cât de mic unde se pot aduna resturi de mâncare, nici macar periuta nu ne mai poate ajuta. Deci, primul pas consta in mersul regulat la stomatolog. Este recomandat ca, o data la 6 luni, sa te asiguri ca toti dintii sunt OK. O data cu controlul periodic, este indicat si un detartraj, adica indepartarea profesionala a tartrului (pietrei) care se depune pe dinti. Nu strica, cu aceasta ocazie, sa ceri informatii medicului cu privire la periajul zilnic. Sa iti explice cum e cel mai bine sa folosesti periuta de dinti, pentru ca o simpla schimbare de tehnica poate avea rezultate uimitoare.

Vital pentru dintii tai

Periuta de dinti este un instrument indispensabil, dar are limitele ei. Periutele electrice au avantajul de a curata uniform suprafetele dintilor. Forta periutei electrice este constanta si evita riscul uzurii suprafetelor dentare prin periaj excesiv. De exemplu, daca suntem dreptaci, avem tendinta de a curata mai bine partea stânga, si invers daca suntem stângaci. Cu toate acestea, oricât de specializata ar fi periuta, intre dinti nu poate actiona. Ata dentara, in schimb, este creata special pentru aceste zone, dar are si ea un dezavantaj: folosita incorect, poate rani gingia. Cineva s-a gândit la acest lucru si a inventat dusul bucal, care se foloseste dupa periajul clasic. Seamana mult cu periutele electrice, dar in loc de perie are un dispozitiv ce arunca apa sub presiune. Jetul de apa are putere suficienta ca sa indeparteze resturile alimentare dintre dinti sau de sub lucrarile dentare si, in plus, mai are un avantaj: masajul gingival, care mentine si imbunatateste tonusul gingiilor. Iar, ca sa fim linistite ca am facut absolut tot ce se poate face, e bine sa avem si o apa de gura pe care macar seara sa o folosim, dupa ce ne spalam pe dinti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Testeaza auzul micutului cu un cantecel
Testeaza auzul micutului cu un cantecel