Majoritatea persoanelor ştiu că secretul slăbirii perfecte este o dietă echilibrată, sănătoasă, combinată cu activitate fizică regulată.
Cu toate acestea, tot mai multe persoane apelează la faimoasele pastile de slăbit, în speranţa că vor scăpa mai uşor şi mai repede de kilogramele în plus.
Există, aşadar, numeroase tipuri de pastile care promit să te slăbească fără nici un strop de efort şi care “funcţionează” pe premiza absorbţiei de grăsime, suprimării apetitului sau creşterii ratei de funcţionare a metabolismului.
În timp ce unele pastile ar putea fi o alegere bună pentru persoanele care vor să grăbească procesul de slăbire, sau celor care sunt prinse într-o rutină fără rezultate, ar trebui să ştii că nu toate pastilele de acest fel sunt sigure şi că multe dintre ele conţin ingrediente foarte periculoase.
De aceea, ar trebui să te siguri mereu că ceea ce cumperi nu poate dăuna sănătăţii tale în nici un fel.
Un ingredient găsit deseori în pastilele şi ceaiurile de slăbit care poate să afecteze grav sistemul nervos, ducând la creşterea presiunii sângelui şi a ritmului cardiac şi putând să provoace infarct sau chiar moarte.
Cunoscută şi sub numele de “Bitter Orange/Portocală amară”, sinefrina este o substanţă chimică (se găseşte în pastile şi ceaiuri de slăbit) care suprimă pofta de mâncare dar este extrem de periculoasă. Similară cu efedrina, poate să cauzeze creşterea ritmului cardiac, migrene, stări de greaţă, insomnie, stări de leşin sau chiar infarct.
Substanţă activă a ingredientelor de slăbit, subitramina este un puternic stimulant care poate să crească foarte tare riscul de infarct, aritmie sau atac cerebral, pe lângă o listă lungă de alte efecte adverse. A fost interzisă vânzării în 2012, dar s-a descoperit că numeroşi producători de pastile de slăbit încă o utilizează!
Un stimulent interzis deja în Statele Unite, care odată ajuns în corp se transformă în amfetamină şi poate cauza aritmie şi chiar moarte subită. De asemenea este foarte probabil să creeze dependenţă!
Substanţă chimică puternică, folosită până în anul 1999 – când FDA a interzis-o – în anumite tipuri de laxative, a fost descoperită în compoziţia mai multor tipuri de pastile pentru slăbit. Este periculoasă şi ar trebui evitată, fiind considerată de către specialişti ca fiind “nesigură pentru sănătate şi ineficientă”.
Sursa: doctoroz.com