Ţi s-a spus mai mereu, în cabinetul psihologului sau în timpul controlului ginecologic, că starea psihică îţi influenţează stadiul în care se află sănătatea ta fizică.
Probabil tot de atâtea ori nu ai crezut că este chiar primordială legătura dintre suflet şi corp (mai mult, în folclor se spune că intenţiile bune aduc neplăceri sau deschid drumul spre iad), dar azi psihologii de la “Universitatea Maryland”, SUA îţi reconfirmă: percepţia sentimentelor pozitive, cum ar fi dragostea transformă experienţele fizice în realităţi mai puţin dureroase.
Participanţii la studiu au fost supuşi – concomitent cu durerea fizică – la comportamente diferite: atenţie sporită, compasiune, iubire sau indiferenţă. Subiecţii care au beneficiat de un tratament pozitiv au simţit mai puţină durere şi s-au bucurat de mâncare mai mult decât cei care au fost trataţi prost sau cu indiferenţă.
Aşă că permite-ţi-le celorlalţi să ştie că vă pasă de ei, nu îi lăsaţi doar să intuiască iubirea ce le-o purtaţi şi repetaţi-le că se pot baza pe prezenţa şi grija voastră.
Cât despre medici, este evident că atitudinea lor contează câteodată mai mult decât orice tratament cu medicamente.
Îmi mărturisea o doamnă doctor de la “Institutul de Boli Neurologice”, în urmă cu trei ani, că abia atunci când „a interpretat” rolul de pacient a realizat ce mult înseamnă să fii întrebat cu bunătate “Cum vă mai simţiţi azi?”.
Sursa: theatlantic.com
Citeşte şi: 5 afecţiuni care se vindecă prin sex