Internetul stimuleaza creierul

Internetul este recomandat celor care vor sa-si imbunatateasca capacitatile intelectuale.
  • Publicat:
Internetul stimuleaza creierul
Internetul stimuleaza creierul

Internetul contribuie la cresterea capacitatii de functionare a creierului in cazul persoanelor de varsta a doua sau a treia, sustine un studiu realizat de oamenii de stiinta din SUA, dupa ce au constatat ca in timpul navigarii online sunt stimulati centrii nervosi responsabili pentru luarea deciziilor si pentru operatiunile de gandire complexa.

Astfel, webul ar putea ajuta creierul sa reziste la schimbarile fiziologice ce apar odata cu imbatranirea. Ele determina incetinirea proceselor din creier si astfel, reducerea performantei.

Rezultatele studiului sunt incurajatoare, tehnologiile computerizate de ultima ora putand avea efecte si potentiale beneficii asupra adultilor trecuti de varsta a doua. Cautarea pe Internet declanseaza o activitate cerebrala complicata, ce poate ajuta la imbunatatirea functionarii creierului.

Navigarea online presupune strategii

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 24 de voluntari, cu varste cuprinse intre 55 si 76 de ani, dintre care jumatate erau utilizatori de Internet experimentati. Fiecare dintre ei a fost conectat la un aparat de scanare a creierului in timp ce navigau pe Internet sau citeau o carte.

Ambele activitati au inregistrat procese semnificative in regiunile creierului responsabile de abilitatile de vorbire, citire, memorie sau capacitati vizuale. Aceasta activitate a provoacat, insa, procese aditionale in ceea ce priveste capacitatea de luare a deciziilor si rationamentul complex.

Nu acelasi lucru se poate spune despre cei ninitiati cu lumea virtuala, acestia neavand dezvoltate abilitatile si strategiile necesare. Pentru a realiza o cautare de succes, se presupune distingerea linkurilor relevante fata de cele neinteresante.

Bunicilor li se recomanda Internetul

O sarcina cotidiana simpla, precum efectuarea unor cautari pe Internet, pare sa imbunatateasca circuitul din creierul adultilor in varsta, ceea ce demonstreaza sensibilitatea creierelor noastre si capacitatea de a invata chiar si atunci cand imbatranim.

Aceste fascinante constatari se adauga cercetarilor anterioare ce sugereaza ca persoanele de varsta a doua si a treia pot reduce riscul de dementa luand parte in mod regulat la activitati de stimulare mintala.

Tu cat timp petreci pe Internet intr-o zi?

Citeste si Dependenta de Internet? Trateaza-te!
                  Recomandare pe Internet
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Palpitatii si anxietate
CSID: Palpitatii si anxietate