Leguma ieftină care ajută diabeticii. Scade rapid glicemia și previne bolile de inimă

Toți ar trebui să fim atenți la ce mâncăm, chiar dacă suntem sănătoși, însă în special persoanele cu boli cronice au nevoie de o dietă aparte.
  • Publicat:
Leguma ieftină care ajută diabeticii. Scade rapid glicemia și previne bolile de inimă

Dacă ne referim, însă, la persoanele ce suferă de diabet, alimentația lor este cu totul specială, pentru a ține glicemia sub control.

Există însă o legumă care nu ar trebui să lipsească din alimentația lor. Despre aceasta, specialiștii spun că ar consuma zahărul din sânge, motiv pentru care ar trebui să existe pe masa oricărui diabetic, notează Medical News Today. Este bogată în fier, ceea ce o face să fie recomandată celor care au diabet.

Spanacul, numai bun pentru diabetici

Spanacul este pe bună dreptate considerat un super-aliment, așa cum sunt și frunzele de kale, fructul de avocado, semințele de în sau fructele goji (doar că majoritatea dintre acestea nu sunt cultivate pe solurile din România).

Pe lângă gama completă de minerale și vitamine esențiale, spanacul are calități superioare antioxidante, iar consumul reglează o serie de procese interne, de la curățarea sângelui la reducerea anemiei, la detoxifiere și la întărirea imunității.

Spanacul conține un antioxidant cunoscut sub numele de acid alfa lipoic; unele studii au indicat că acesta poate contribui, printre altele, la scăderea nivelului zahărului din sânge și la creșterea sensibilității la insulină la pacienții cu diabet.

O porție de spanac în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţînă sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Ce nutrienți din spanac favorizează vindecarea diabetului?

În primul rând spanacul este format din compuși fenolici, cum ar fi luteina, licopenul și acidul linolenic, care s-a dovedit că protejează celulele de deteriorarea oxidativă.

Importanța vitaminelor C, E, K și a substanțelor fitochimice care iubesc spanac

„Acești nutrienți ajută la vindecarea rănilor prin promovarea formării de colagen, îmbunătățirea creșterii celulare și creșterea densității vaselor de sânge”, spune Cesar Sauza, dietician acreditat.

Spanacul conține și glutamina, care joacă un rol important în vindecarea rănilor. Potrivit specialistului, „glutamina este precursorul argininei, aminoacidul care participă puternic la procesele de vindecare a rănilor. Zincul găsit în spanac poate să fi contribuit, de asemenea, la vindecarea rănilor la șobolanii din studiu”.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”