Lipsa acestei vitamine cauzează problemele digestive

  • Publicat:
Lipsa acestei vitamine cauzează problemele digestive
Sursa foto: shutterstock

Cu toții știm că vitamina D este importantă pentru un sistem osos puternic. Dar cunoști legătura dintre aceasta și sănătatea intestinală? Ei bine, despre asta vom vorbi astăzi în articolul nostru! 

Vitamina D susține sănătatea intestinală

Vitamina D reprezintă o substanță nutritivă pe care organismul o produce în mod natural atunci când îți expui pielea la soare, dar se regăsește și ca parte componentă din unele alimente.

Potrivit specialiștilor, cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar se află în intestin. Studiile indică faptul că vitamina D ocupă un rol extrem de important în apărarea imună și, mai mult de atât, ajută la optimizarea sănătății intestinale.

Citește și: Motivul neobișnuit pentru care ducem lipsă de vitamina D: ne spălăm prea des, cu produse foarte agresive cu pielea

Astfel, aportul de vitamina D, respectiv sănătatea intestinală merg mâna în mâna: fără un aport suficient de vitamina D, mocrobiomul tău nu va fi pe atât de sănătos pe cât ar trebui să fie. Iar fără un intestin sănătos, vitamina D nu va fi absorbită la fel de bine în organism.

Cum poți suplimenta acest deficit de vitamina D? Cu ajutorul suplimentelor.

Atenție însă, nu toate suplimentele acționează la fel

Poate că te vei gândi că cu o scurtă vizită la farmacie, se va rezolva totul. Nu, trebuie să fii atentă la câteva aspecte importante:

  • Experții recomandă o doză zilnică de cel puțin 5 000 UI – această este cantitatea de care ar avea nevoie o persoană adultă pentru a atinge un nivel optim de vitamina D în organism.
  • Optează pentru suplimentele cu D3, cea mai biodisponibila formă de vitamina D.

Citește și: Totul despre Vitamina D – când se ia, când este necesar să suplimentezi, când supradozarea provoacă îmbolnăvire, când să le dai copiilor și gravidelor

În loc de concluzie

Indiferent de vârstă, vitamina D joacă un rol important în funcționarea organismului. Iar analizele de sânge sunt cele mai relevante pentru stabilirea nivelului existent. Faptul că există un deficit în cazul majorității populației nu înseamnă că trebuie să exagerăm și să luăm vitamina D3 sub orice formă, în orice cantitate și pe durate prelungite.

Nu uita, însă, și de celalalte aspecte care țin de un stil de viață sănătos pentru a fi mereu în echilibru (alimentație, odihnă, mișcare).

Surse: NIH, Omega Quant, Very Well Health, Healthify Me

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult