Metode rapide și remedii naturale pentru a combate colicile

Descoperă cauzele și simptomele colicilor și pune în aplicare cele 6 remedii naturale care pot fi utilizate pentru a calma durerea și disconfortul. Colicile pot provoca disconfort și durere greu de suportat, mai ales în cazul sugarilor.
  • Publicat:
Metode rapide și remedii naturale pentru a combate colicile
Metode rapide de a combate colicii și remedii naturale Sursa foto: Shutterstock

Colicile sunt acele dureri puternice care pot apărea în orice moment, dar care apar cel mai frecvent la sugari, femei și persoanele cu probleme gastro-intestinale. Simptomele includ durere abdominală, balonare, greață, vărsături și flatulență.

Deși cauzele colicilor pot varia, există numeroase remedii naturale și metode rapide pe care să le aplici pentru a grăbi procesul de vindecare, pentru a ameliora din simptomele simțite și pentru a preveni recurența. Iată care sunt acestea:

1. Ceaiuri din plante

Anumite plante medicinale pot ajuta la calmarea durerilor provocate de colici. Ceaiul de mentă, de exemplu, poate reduce spasmele musculare și poate calma mucoasa intestinală. Ceaiul de fenicul sau anason poate fi, de asemenea, benefic în ameliorarea balonării și a durerii abdominale. De asemenea, se pot folosi și alte ceaiuri din plante, cum ar fi ceaiul de mușețel sau cel de ghimbir.

2. Masaj abdominal

Un masaj ușor la nivelul abdomenului poate ajuta la reducerea durerii și la relaxarea mușchilor abdominali tensionați. Puneți ușor mâinile pe abdomen și faceți mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic. Acest lucru poate ajuta la eliminarea gazelor și la ameliorarea balonării.

3. Băi calde

Băile calde sau aplicarea unei comprese calde pe abdomen pot fi, de asemenea, benefice pentru ameliorarea durerii și a spasmelor musculare. Acestea pot ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la îmbunătățirea circulației sanguine.

4. Alimentație sănătoasă

O alimentație sănătoasă poate ajuta la prevenirea colicilor. Este important să evitați alimentele grase, prăjite sau procesate, care pot agrava simptomele. În schimb, consumați alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele și fructele, pentru a menține o digestie sănătoasă și pentru a preveni formarea gazelor.

5. Consumul de probiotice

Consumul de alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, poate ajuta la restabilirea echilibrului bacterian din sistemul digestiv și la reducerea simptomelor provocate de colici.

6. Uleiuri esențiale

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de mentă sau de fenicul, pot fi benefice în ameliorarea simptomelor de colici abdominale. Acestea pot fi utilizate prin aplicare topică sau inhalare, dar trebuie să fiți precauți și să utilizați doar uleiuri de calitate buă și în cantități sigure. Așadar, recomandat ar fi să te consulți cu un specialist înainte de a utiliza uleiuri esențiale în tratarea colicilor.

Metode rapide pentru a calma colicile bebelușului

  • Înfășați bebelușul într-o pătură moale
  • Masați-l cu uleiuri esențiale
  • Oferiți-i o suzetă bebelușului pentru a-și mai lua gândul de la durerile simțite și provocate de colici
  • Folosiți un aparat de zgomote albe pentru a-l ajuta pe cel mic să adoarmă
  • Asigurați-vă că în camera în care stă bebelușul nu este nici prea cald, nici prea rece și are iluminare slabă, pentru a-i crea condițiile necesare de odihnă
  • Oferiți-i picături care conțin simeticonă, un ingredient care ajută la ameliorarea durerii cauzate de balonare

Surse: healthline.com, mayoclinc.org, mommysbliss.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult