Motivul pentru care carnea din supermarket miroase urât când o scoți din caserolă. Nu, nu este stricată!

Carnea la caserolă se regăsește în coșurile de cumpărături ale celor mai mulți clienți ai magazinelor din toate colțurile țării.
  • Publicat:
Motivul pentru care carnea din supermarket miroase urât când o scoți din caserolă. Nu, nu este stricată!

În momentul în care ajung acasă și se pregătesc să o gătească, mulți au parte de o surpriză neplăcută când deschid ambalajul: mirosul neplăcut. De unde provine acesta, însă? Multe gospodine nu știu și au tendința arunce produsul.

De ce miroase urât carnea când este scoasă din ambalaj

Specialiștii spun că acest miros este unul normal, el dispare în 15 minute, alteori într-o oră sau două de la scoaterea cărnii din ambalaj, dacă vorbim de carne maturată un timp mai îndelungat sau de carne provenită de la taur, bizon, berbec matur etc.

Atâta vreme cât sucurile din interiorul ambalajului sunt rozalii și ambalajul nu a fost perforat, iar carnea a fost păstrată la rece (1-2 grade Celsius), nu-i nimic în neregulă cu ea.

Carnea proaspătă, cea care provine de la animale sacrificate ieri și consumată astăzi, nu are nevoie de conservare în general și nici de ambalare în vacuum. Carnea maturată însă, odată scoasă din mediul controlat în care are loc procesul de maturare, are nevoie de protecție până în momentul în care este gătită.

Cum să identificăm carnea stricată

Deși mirosurile neplăcute nu indică întotdeauna că carnea este stricată, există câteva semne clare de alterare pe care trebuie să le avem în vedere:

Miros persistent și puternic: Dacă mirosul neplăcut nu dispare după câteva minute de la deschiderea caserolei și expunerea cărnii la aer, este posibil ca aceasta să fie stricată.

Culoare atipică: Carnea proaspătă are o culoare caracteristică, de pildă, roșie pentru vită, roz pentru porc și galbenă pentru pui. Dacă observăm o culoare verzuie, cenușie sau orice altă nuanță neobișnuită, carnea poate fi alterată.

Textură lipicioasă sau vâscoasă: Carnea proaspătă trebuie să aibă o textură fermă și elastică. Dacă este lipicioasă sau vâscoasă la atingere, este un semn de deteriorare.

Cât timp rezistă carnea la congelator?

Motivul pentru care carnea din supermarket miroase urât când o scoți din caserolă

Păstrată în mod corespunzător, carnea își va menține cea mai bună calitate timp de aproximativ 4 până la 6 luni, dar va rămâne bună de consumat și după această perioadă.

Mai exact:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”