Motivul pentru care nu e bine să nu dormi dezbrăcat

E bine sau nu să dormi dezbrăcat? Răspunsul unui medic devenit viral te va surprinde și-ți va schimba complet părerea.
  • Publicat:
Motivul pentru care nu e bine să nu dormi dezbrăcat
Foto: shutterstock

Un somn de calitate este crucial pentru o viață sănătoasă și o stare de bine. Există mulți factori care ne ajută să dormim bine, cum ar fi eliminarea luminii și zgomotelor din cameră, aerisirea camerei și temperaturile optime, dar și dormitul în haine confecționate din materiale confortabile și care să lase pielea să respire. Am auzit multe persoane care refuză chiar și pijamalele și, deși este o practică despre care se aude că ar fi sănătoasă pentru corpul nostru, în special pentru aparatul genital, am decis să caut păreri ale specialiștilor cu privire la acest aspect. Și am găsit. Pe TikTok. Așadar, e bine sau nu să dormi dezbrăcat?

De ce să nu dormi dezbrăcat?

Potrivit medicului Anthony Youn, chirurg plastician, nu este bine să dormim dezbărcați, iar răspunsul specialistului a devenit viral în mediul online. Acesta sugerează că atunci când eliminăm gaze (flatulații), se împrăștie o cantitate mică de materie fecală, ceea ce înseamnă că dacă între tine și pat nu există un material textil, există riscul de a transmite anumite bacterii și germeni pe așternuturi, pe corp sau chiar pe partener.

„Media cu care o persoană elimină gaze este de 15-25 de ori pe zi și se poate întâmpla chiar și atunci când dormi”, expică Dr. Youn în filmulețul care a strâns peste 11 milioane de vizualizări. „Un studiu științific demonstrează că de fiecare dată când flatulăm, eliminăm particule de materie fecală.

Studiul despre care medicul vorbește a fost ublicat în BMJ în 2001 și a fost realizat de un microbiolog și un fizician care au vrut să vadă dacă gazele emanate de om pot transmite germeni care să producă boli, nu doar să ofere un miros neplăcut. Din fericire, aceste bacterii nu sunt dăunătoare. Flatulența este un proces normal în urma digestiei și nu este nicio rușine că se întâmplă atunci când ești treaz sau dormi. Aceste gaze sunt formate din particule de nitrogen, oxigen, dioxid de carbon, hidrogen și metan.

Deși specialistul menționa că în medie o persoană elimină 15-25 de gaze pe zi, acest aspect depinde foarte mult și de dietă- cu toții știm ce se întâmplă în urma consumului de fasole.

Dacă vrei să dormi dezbrăcat sau să te simți confortabil în timpul somnului, asta este doar o alegere persoanlă. Poți opta pentru haine din materiale care să permită pielii să respire și care să-ți ofere confortul de care ai nevoie, precum cele din bumbac. De asemenea, se recomandă schimbarea cu regularitate a așternuturilor din cauza acumulării de transpirație, celule moarte și bacterii.

Urmărește CSID.ro pe Google News