Motivul surprinzător pentru care te balonezi când zbori cu avionul

Din fericire, specialiștii au reușit să descopere motivul pentru care te balonezi când zbori cu avionul.
  • Publicat:
Motivul surprinzător pentru care te balonezi când zbori cu avionul
Motivul surprinzător pentru care te balonezi când zbori cu avionul

Sezonul cald se traduce ca vacanțe, cocktail-uri, relaxare și, bineînțeles, zboruri cu avionul. Dar trebuie să recunoști că atunci când călătorești nu este tocmai relaxant dacă faci asta cu simptome precum dureri de stomac, balonare sau constipație atunci zbori cu avionul. Din fericire, specialiștii au reușit să descopere motivul pentru care te balonezi când zbori cu avionul.

Megan Rossi, specialist în sănătatea tractului digestiv și nutriționist, menționează într-o postare pe contul de Instagram care sunt motivele pentru care apare balonarea în timpul zborului, dar și cum poți scăpa de simptomele neplăcute.

De ce te balonezi când zbori cu avionul?

În postarea de pe Instagram, nutriționistul explică fenomenul balonării în timpul zborului folosind o cutie de iaurt.

„Imaginează-ți că acesta este tractul tău digestiv la sol. Aerul din interior, produs de microbiom, are suficient loc să se miște, dar odată ce avionul decolează și se ridică spre cer, schimbările de presiune fac ca aerul să se extindă și astfel sunt declanșate balonarea și durerile de burtă”, a spus Megan Rossi în filmuleț.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dr Megan Rossi (@theguthealthdoctor)

Specialistul menționează că persoanele care pățesc asta atunci când zboară cu avionul, pentru a evita simptomele, trebuie să reducă porțiile de alimente precum fasole, ceapă, avocado sau ciuperci cu 24-48 de ore înainte de zbor, iar după aterizare să le reintroducă în dietă, pentru că acestea sunt alimente preferate de microbiom.

Dieta FODMAP, aliatul împotriva balonării

Cercetătorii au dezvăluit că o dieta FODMAP, care presupune consumul de carbohidrați fermentabili precum oligozaharide (fructani, galacto-oligozaharide), dizaharide (lactoză), monozaharide (fructoză) și polioli (Sorbitol, Mannitol, Maltitol, Xylitol și Isomaltoză) poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu aceste simptome.

În general, această dietă este recomandată pacienților care suferă de sindromul colonului iritabil, pentru a reduce simptome precum balonarea sau constipația. Dacă te confrunți cu aceste simptome temporare, doar când călătorești, încearcă:

  • să folosești ulei de măsline în loc de ulei de avocado
  • să mănânci vinete în loc de ciuperci
  • să mănânci ouă în loc de năut sau fasole

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc