Negi: tratament şi metode de prevenţie

În primul rând, există două modalităţi rapide prin care poţi scăpa acasă de prezenţa negrilor, iar asta ţine de tratare şi prevenire.
  • Publicat:
Negi: tratament şi metode de prevenţie
FOTO: 123rf.com

Dacă o persoană din familie se confruntă cu prezenţa negilor, o poţi ajuta să scape rapid de această afecţiune sau chiar să prevină apariţia altora noi. Sfaturile dermatologilor sunt puţine la număr, foarte utile şi deloc complicate.

În primul rând, există două modalităţi rapide prin care poţi scăpa acasă de prezenţa negrilor, iar asta ţine de tratare şi prevenire:

Negi: modalităţi de tratare

Atunci când o persoană se bucură de un sistem imunitar sănătos, negul va dispărea de la sine. Cu toate astea, vindecarea va dura ceva, dar între timp, virudul care cauzează apariţia negilor se poate răspâni pe ale zone ale corpului, ceea ce va duce la apriţia mai multor negi. În momentul tratării acestora, dermatologii recomandă acoperirea negului pentru a preveni răspândirea virusului pe alte părţi ale corpului sau altor persoane. De asemenea, nu uita să te speli pe mâini imediat după ce atingi negrul, din aceleaşi motive precizate anterior. Mai mult, evită tăierea lui cu lama de ras pentru a nu afecta pielea şi pentru a nu răspândi virusul.

Negi: metode de prevenţie

Virusul care duce la apariţia negilor, human papillomavirus (HPV), se răspândeşte cu uşurinţă de la o persoană la alta şi se poate regăsi peste tot. Din aceste motive, este dificilă prevenţia completă, dar precauţia poate reduce riscul de a intra în contact cu acesta.

Evită atingerea negilor altor persoane. Asigură-te că fiecare membru al familiei are propriul prosop, lamă de ras, unghieră, şosete şi alte obiecte personale, iar astfel vei preveni răspândirea virusului.

Curăţă orice rană, tăietură. Virusul HPV se află oriunde. În cazul în care atingi atingi un obiect contaminat cu HPV este foarte uşor ca virusul să pătrundă în corp printr-o rană sau tăietură, ceea ce va duce la apariţia unui neg.

Spală-te des pe mâini. Pentru că virusul HPV este foarte comun, spălatul pe mâini te poate ajuta să-l îndepărtezi cu uşurinţă de pe piele.

Previne pielea uscată şi crăpată. Atunci când pielea este uscată şi crăpată este foarte uşor ca virusul HPV să pătrundă în piele, ceea ce duce mai apoi la apriţia negilor.

Nu-ţi roade unghiile şi cuticulele. În momentul în care îţi rozi unghiile sau cuticulele, se produc mici leziuni care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Aceste deschizături fac mai uşoară pătrunderea virusului HPV în corp.

Poartă şlapi la piscină, vestiar sau duşuri şi băi publice. Virusul HPV se înmulţeşte în zonele călduroase şi umede. Atunci când pielea este hidratată şi umedă este foarte uşoră infecţia cu HPV. Astfel, papucii sau şlapii te pot ajuta să protejezi picioarele şi să eviţi apariţia negilor pe picioare.

Vaccinează-ţi copiii împotriva virusului HPV. Vaccinul protejează împotriva negilor genitali şi a diferitelor tipuri de cancer care se pot dezvolta în aceste zone ale corpului.

Tratează hiperhidroza. Această afecţiune medicală cauzează mai multor persoane transpiraţie excesivă. De cele mai multe ori acestea transpiră chiar şi atunci când altor persoane li se pare confortabilă temperatura resimţită. Prin transpiraţia excesivă creşte riscul infecţiei HPV care poate duce la apariţia negilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult