O mamă diagnosticată cu cancer la sân în fază terminală își îndeplinește lista de dorințe. Lecția de viață predată de Roisin Pelan

O lecție de viață de la Roisin Pelan, o mamă curajoasă, diagnosticată cu cancer la sân în fază terminală.
  • Publicat:
O mamă diagnosticată cu cancer la sân în fază terminală își îndeplinește lista de dorințe. Lecția de viață predată de Roisin Pelan

Roisin Pelan, o mamă de 42 de ani din Preston, Lancashire, a primit o veste devastatoare în urmă cu șase ani: diagnosticul de cancer la sân în fază terminală. Cu toate acestea, în loc să se lase copleșită de durere, Roisin a decis să transforme această provocare într-o oportunitate de a trăi viața la maximum.

Diagnosticul și lupta cu boala

Roisin a descoperit un nodul în sânul stâng în 2014, pe când era însărcinată cu fiica sa. După o consultație la medicul de familie, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Tratamentul cu chimioterapie a avut succes și boala a intrat în remisiune. Însă, patru ani mai târziu, durerea în brațe și în spatele sânilor a dus la o nouă vizită la oncolog. Trei zile mai târziu, un nou nodul a fost descoperit, iar investigațiile au arătat că boala s-a răspândit, devenind incurabilă.

Lista de dorințe

În loc să se lase învinsă, Roisin a creat o „listă de dorințe”, un concept similar cu „bucket list”, dar cu accent pe trăirea fiecărui moment. De atunci, a reușit să îndeplinească o serie de dorințe impresionante:

  • A scris o carte pentru copii, intitulată „Shiny Happy Horace”.
  • A făcut drumeții în Alpi, Highlands și Yorkshire.
  • A înființat o organizație caritabilă alături de 20 de persoane (acum doar 13).
  • A adoptat un băiețel, Bill, în septembrie 2019, după ce a primit aprobarea din partea serviciilor sociale.

După diagnosticul de cancer de sân în faza terminală, femeia nu a clacat

Deși cancerul în fază terminală este incurabil, Roisin nu se oprește aici. Pe lista sa de dorințe se află încă multe obiective, printre care:

  • Vizitarea New York-ului de Crăciun.
  • Înotul în Bora Bora.
  • O excursie cu trenul de sticlă în Elveția.
  • O călătorie cu rulota prin Canada și Noua Zeelandă

Roisin a declarat: „Lista mea este un mod de a-mi aminti să caut mereu distracția și aventura în viața mea unică și minunată. Vreau să mă uit înapoi într-o zi și să îmi spun: ‘Ce viață minunată am avut’.”

Roisin speră ca povestea ei să inspire și să ofere putere celor care se confruntă cu situații dificile. Ea a demonstrat că, indiferent de cât de grea poate părea viața, există întotdeauna posibilitatea de a găsi bucurie și de a trăi fiecare zi cu intensitate și recunoștință.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/health/article-13566589/cancer-mother-two-42-three-years-living-list.html

Sursă foto – Kleber Cordeiro / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc